Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 28.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 28.12.2021

Снимка:

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

 

Днешното предложение:

ПИКАНТНИ ПЕЧЕНИ БУТЧЕТА

Продукти: 4 бутчета от пиле (бяло месо), ¼ пакетче краве масло, сок от 1 лимон, 1 кофичка сметана, по 1/4 ч. л. стрита мащерка, черен и червен пипер, щипка чубрица, сол.

Приготвяне: Сложете бутчетата в тавичка, напръскайте ги с лимоновия сок и прибавете маслото. Покрийте тавичката плътно с алуминиево фолио и печете в умерена фурна около 1 час.

Смесете всички подправки и солта. Свалете фолиото, поръсете месото с половината от подправките и го покрийте със сметаната. Поръсете другата половина от подправките.

Запечете още малко. Може да се поднесе с пюре или варени картофи, полети със сос от печенето и салата или туршия.

 

ЛЕСЕН СЛАДКИШ С ДЮЛИ

Продукти: 2 дюли, 3 яйца, 1 ч. ч. захар, 6 с. л. кисело мляко, ½ ч. ч. нарязани на ситно орехови ядки, 1 бакпулвер, 2 ч. ч. брашно, 2 с. л. пудра захар, 6 с. л. олио.

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавят киселото мляко, обелените и настъргани на едро ренде дюли, ореховите ядки, олиото, брашното (смесено с бакпулвер).

Всичко се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тава и се пече в умерена фурна.

След като изстине, готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.  


Топ новини

виж още

Актуална тема