Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 29.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 29.06.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 29.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Намаляващата Луна е период на пречистване и обновяване на тялото. Днес всички ненужни вещества се отстраняват и храната се усвоява много бързо.  Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

Основният продукт за деня са картофите. Могат да се ядат под всякаква форма. Може ако желаете да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

На този ден се препоръчва да се ограничи максимално количеството сол и черен пипер в храната. Също така избягвайте да се яде пушено месо, бекон, солена пушена риба, топено сирене. 

Добре е да се ядат всякакви кръгли зеленчуци, както и всички видове зеле и нар, можете да пиете сок от нар и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

За радост на всички, които обичат сладкото, сега можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА НА ФУРНА

Продукти: 500 г смляно месо (смес), 1 глава кромид лук, 2 лютиви пиперки (по желание), 1 ч. л. черен пипер, чубрица, 5 домата, магданоз, 1 к. ч. олио, сол

Приготвяне: Каймата се омесва с дребно нарязания лук, магданоз, лютивите пиперки, подправките. Оставя се да отлежи 1-2 часа.

После се оформят кръгли кюфтета с дебелина до 1 см. Нареждат се в тава, намазана с мазнина, върху половината от нарязаните на кръгчета домати. Отгоре се покриват с другата половина и се пекат в умерена фурна.

При поднасянето се добавя гарнитура по желание.

Любопитно: Денис Ричардс обожава да си хапва сладко. Всяка сутрин актрисата изяжда пакет шоколадови бонбони. Ева Мендес не може да си представи диетата си без хляб. За завист на колегите си по подиума, Жизел Бюндхен яде и висококалорична храна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати