Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 29.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 29.10.19

Хранене по лунен календар – вторник – 29.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Зелените продукти влияят върху хипофизата и по този начин върху метаболизма

Може да съчетаете продуктите на база лунен ден и лунен знак или да се придържате само към едното от тях.

В 3 лунен ден трябва да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела).

Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино.

Луната се намира в знак Скорпион. Основният цвят на Скорпиона е зеленият, а контрастни са виолетов и оранжев.

Зелените продукти влияят върху хипофизата и по този начин върху метаболизма. Възстановяват баланса между черния дроб и далака, имат регенериращ ефект върху мускулите и съединителната тъкан. Зеленият цвят стимулира вегетативната нервна система и ускорява процеса на растеж. Излишъкът от зелено няма отрицателен ефект.

Половите органи се нуждаят от витамин Е, за да са здрави, така че никога не трябва да пропускате дните на Скорпиона и да ядете колкото се може повече зелени храни. В допълнение, витамин Е се намира в покълналите пшенични зърна, млякото, животинското масло и салатите.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ СПАНАК И МАРУЛЯ

Продукти: 150 г. спанак, 1 малка маруля, ½ връзка магданоз, ½ връзка копър, 2-3 стръка джоджен, 2-3 с.л. олио (или зехтин), 1-2 с.л. оцет (или лимонов сок), щипка захар, сол.

Приготвяне: Спанакът, марулята и зелените подправки се измиват и нарязват в дълбока купа. Смесват се олиото, оцетът, щипка захар и солта, и се залива салатата. Разбърква се без да се мачка. По желание може да се украси с кръгчета варено яйце. Пак по желание може да се добавят крутони и парченца от риба тон.

ПИЛЕ С БИРА

Продукти: 1 пиле (до 1 кг.), 1 бутилка светла бира, 1 пакетче краве масло (125 г.), 10-12 зърна черен пипер, сол.

Приготвяне: Измитото и отцедено пиле се посолява, поръсва се със смлян черен пипер и се намазва с маслото. Поставя се в подходящ съд и се залива с бирата. Пече се в умерена фурна до готовност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети