Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 3 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 3 май 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 3 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в компанията на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. Да не се правят очистителни процедури.

Ако такива строги ограничения са трудни за вас, тогава поне избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна, преяждането. 

В този ден Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако въпреки всичко решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период. В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. 

ПЪЛНЕН ЛУК

Продукти: 8 едри глави лук, 4 с. л. ориз, 4 домата, 6 с. л. олио, 1 ч. л. червен пипер, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Лукът се обелва и главите се варят в подсолена вода 5 минути. Отцеждат се и се издълбават внимателно.

Издълбаната част се нарязва на ситно и се задушава в част от сгорещеното олио заедно с ориза, нарязаните на ситно домати, подправките.

С получената смес се напълват главите лук. Нареждат се една до друга в тенджера. Заливат се с останалото олио и 1 к. ч. вода. Покриват се с капак и се задушават на слаб огън около 1 час.

След това капакът се маха и ястието се запича в гореща фурна за 10-15 минути.

Лукът се нарежда в чиния за сервиране и се залива със соса от варенето.

 

„Да не се вечеря – свят закон за този, на който му е скъп лекият сън.“

А. С. Пушкин  


Топ новини

виж още