Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 30.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 30.03.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 30.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост започна от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 17 лунен ден можете да готвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да навреди.

Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.

Може да се пие бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

ПРОЛЕТЕН ОМЛЕТ

Продукти: 8 яйца, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 2 с. л. сметана, 4 стръка пресен лук, 50 г краве масло, магданоз, джоджен, черен пипер, сол. Може да се добави към рецептата 100 г шунка, нарязана на парченца и запържена.

Приготвяне: Разбиват се яйцата с млякото, сметаната, солта и черният пипер. Прибавя се нарязаният лук и зелените подправки.

В сгорещено масло се изпържват омлетите само от едната страна и се прехвърлят в предварително затоплени чинии.

Поръсват се със запържените парченца шунка. По желание може да ги залеете с доматен сос.


Любопитно: Американският художник и илюстратор Н.К. Уайът обичал да ставал всеки ден в 5 ч. Нацепвал дърва за раздвижване. Любимата му закуска се състояла от яйца, палачинки със сладко, кафе и грейпфрут.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети