Хранене по лунен календар – вторник – 30.11.2021
В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Не трябва да се консумира месо. Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите.
През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.
Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.
Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.
Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.
МУСАКА ОТ КАРФИОЛ С ТИКВИЧКИ
Продукти: 700 г карфиол, 1-2 малки тиквички, 2 глави лук, 1/2 ч.ч. ориз, 4 домата, 1/2 ч.ч. олио, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5-6 с.л. настърган кашкавал, 2 с.л. счукан сухар, магданоз, копър, черен пипер, сол.
Приготвяне: Карфиолът се накъсва на цветчета и се вари 10 минути в около 2 чаши подсолена вода. Изважда се и се отцежда. Ситно нарязаният лук се запържва в половината олио. Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен. След това се добавят тиквичките, нарязани на дребни кубчета и сол на вкус.
Дъното на намазана с олио тавичка се покрива с карфиола. Върху него се разстила оризовата смес, а най-отгоре се нареждат нарязаните на филийки домати, които се поръсват със сол и черен пипер и се заливат с станалото олио. Долива се с отварата от варенето на карфиола и мусаката се пече в загрята фурна около половин час.
След това се поръсва със сухара, ситно нарязаните копър и магданоз и се залива с разбитите яйца с киселото мляко и се пече още 10 минути. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се допича.
Полезни съвети: Алкохолът на празен стомах веднага навлиза в кръвния поток, поради което нивата на глюкозата рязко спадат. Това е сериозен стрес за тялото, така че не трябва да тествате съдбата за сила.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--30112021/