Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 31 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 31 май 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 31 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Във втори лунен ден е полезно да се ядат ядки, сушени и пресни плодове, стафиди, зеленчуци. Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може да се консумират, но да не е силно. Да се избягват полуфабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетния каприз.

 

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА

Продукти: моркови 100 г (2–3 бр.), целина 25 г (1/2 глава), зелен фасул 250 г (може консерва), зелка 1/4 бр., картофи 150 г (2–3 бр.), кромид лук 50 г (1 глава), растително масло 50 мл (5 супени лъжици), брашно 10 г (1 супена лъжица), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), домати 100 г (2 бр.), червено цвекло 70–80 г (1 глава), кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша), яйце 1 бр., кашкавал 100 г и сол на вкус.

Приготвяне: Във вряща подсолена вода се пускат морковите и целината, нарязани на кубчета и зелето, нарязано на ситно. Към тях, след като омекнат, се прибавят картофите, нарязани на кубчета и зеленият фасул, нарязан на дребни парченца. Отделно се сварява червеното цвекло, обелено и нарязано на кубчета.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване, след което се прибавят последователно брашното, червеният пипер и доматите, нарязани на ситно или настъргани на едро ренде.

Сместа се прибавя към врящия зеленчук, след което супата се вари още 30 минути. Накрая се прибавя цвеклото. Свалената от огъня супа се застройва с разбитото в киселото мляко яйце. Поднася се, като във всяка порция се слага по малко настърган кашкавал.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети