Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 31.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 31.03.20

Снимка:

8 лунен ден е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

8 лунен ден е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари, чайове и настойки.

Ако не искате да гладувате, най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Полезни храни са хрян и чесън. Може да си приготвите извара със заквасена сметана, пудинг с извара, мюсли с мляко, варена риба.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън. Да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

Не трябва да се вечеря късно вечерта и да се яде през нощта. Вечерята да е не по-късно от 19 часа.

Днешното предложение:

РИБА ПО ТЕТЕВЕНСКИ

Продукти: 1 кг прясна дребна риба, 2 домата (или доматено пюре), 1 люта чушка (може и без нея), 3 с.л. олио, 8-10 скилидки чесън, магданоз.         

Приготвяне: Рибата се измива, посолява и запича на скара.

Доматите се обелват и нарязват на ситно, след което се задушават в мазнина. Долива се малко вода, посолява се и се оставя на огъня за няколко минути да клокне.

Към приготвения сос се прибавя препечената и нарязана на ситно люта чушка и запечената риба.

Гответе 15-20 минути на умерен огън, после подправете със счукания чесън и нарязания магданоз.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мрежата

виж още