Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 31.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 31.08.2021

Хранене по лунен календар – вторник – 31.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото, но можете да ядете млечни продукти. 

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Алкохолът трябва да се избягва, за да не провокира неконтролирани действия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна.

 

Днешното предложение:

САЛАТА СНЕЖАНКА

Продукти: 600 г заквасена сметана, 350-400 г пресни краставици, 50 г орехи, пресен копър, чесън, сол на вкус. Може да добавите и малко зехтин за допълнително овкусяване.

Приготвяне: Краставиците се измиват добре и се нарязват на ситни кубчета. Посоляват се на вкус и се оставят в гевгир да се отцедят за около 15-20 минути.

Чесънът се обелва и се счуква много добре. Измитият копър се нарязва възможно най-ситно. Орехите се режат на едро или се счукват в хаван, но не много ситно, за да може да се усеща структурата в салатата.

В подходяща купа се смесват отцедените краставици, копърът, чесънът, орехите и сметаната. Разбъркват се добре и се оставят за 1-2 часа в хладилника, за да може салатата Снежанка да се овкуси добре.

Непосредствено преди поднасяне салатата се насипва в подходящи чаши със столче. Украсете с половин ядка орех и стръкче свеж копър.


„Животът е последователност от човешки дела, по-голямата част от които имат за предмет добиването и приготвянето на храната.“

Плутарх


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети