Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 31.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 31.12.19

Хранене по лунен календар – вторник – 31.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес едва ли някой ще тръгне да спазва здравословното хранене по лунния календар, все пак това е специален ден. В повечето случаи хората се събират с компания. Разбира се, можете да се почерпите с различни деликатеси, да направите малко пиршество, да поканите приятелите си, да приготвите скара. 

И все пак основните храни, които трябва да са изключени в този ден са домашните птици, особено петел, пилешко месо и яйца. През деня поне е полезно да се разтоварите малко и да погладувате.

Луната е в последния етап на първата четвърт и това е периодът, в който трябва да бъдете внимателни към тялото си, избягвайте да преяждате в новогодишната нощ.

Яжте повече плодове, пийте билкови чайове. Не е препоръчително да пиете черен чай. Можете да пиете вино.

Днешното предложение:

НОВОГОДИШНИ ШНИЦЕЛИ

Продукти: 300 г говеждо или телешко месо, 200 г свинско, 250 г пресен колбас, 200 г ориз, 1 яйце (днес може да се прескочи), 2 глави лук, 2-3 скилидки чесън (по желание), 1 с.л. горчица, лимон, маслини, олио, магданоз, черен пипер, сол.  

Приготвяне: месото, колбаса, лука и скилидките чесън смелете в машинка за мелене на месо.

В 600 мл вода сварете ориза, докато омекне и попие всичката вода.

Яйцето, магданоза, смляното месо, ориза и горчицата посолете, поръсете с черен пипер и добре омесете. Получената смес оставете 30 минути, след което оформете шницелите. Оваляйте ги в брашно и пържете до златисто.

Готовите шницели наредете в голяма чиния и върху всеки от тях сложете резенче лимон, а върху него половин маслина с отвора надолу.

ПЛАМТЯЩИ ЯБЪЛКИ

Продукти: 8 ябълки, 5-6 с.л захар, 1 ванилия, 3-4 с.л. коняк, ½ ч.л. спирт, 1 дюля, вишни от сладко.                          

Приготвяне: Обелете и издълбайте ябълките. Веднага ги оваляйте в захар, за да не почернеят. Нарежете дюлята на парченца и сварете заедно с обелките и семената от ябълките, 2 чаши вода, останалата захар и ванилията.

Наредете ябълките в огнеупорен съд, залейте със сиропа и изпечете. Щом извадите от фурната, сложете във всяка ябълка по една вишна. Поднесете ги на масата още топли, залейте със смес от коняка и спирта и запалете. Като изстинат, сервирайте в чинийки.

Може да се гарнират с разбита сметана или лек крем.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети