Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 31.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 31.12.19

Хранене по лунен календар – вторник – 31.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес едва ли някой ще тръгне да спазва здравословното хранене по лунния календар, все пак това е специален ден. В повечето случаи хората се събират с компания. Разбира се, можете да се почерпите с различни деликатеси, да направите малко пиршество, да поканите приятелите си, да приготвите скара. 

И все пак основните храни, които трябва да са изключени в този ден са домашните птици, особено петел, пилешко месо и яйца. През деня поне е полезно да се разтоварите малко и да погладувате.

Луната е в последния етап на първата четвърт и това е периодът, в който трябва да бъдете внимателни към тялото си, избягвайте да преяждате в новогодишната нощ.

Яжте повече плодове, пийте билкови чайове. Не е препоръчително да пиете черен чай. Можете да пиете вино.

Днешното предложение:

НОВОГОДИШНИ ШНИЦЕЛИ

Продукти: 300 г говеждо или телешко месо, 200 г свинско, 250 г пресен колбас, 200 г ориз, 1 яйце (днес може да се прескочи), 2 глави лук, 2-3 скилидки чесън (по желание), 1 с.л. горчица, лимон, маслини, олио, магданоз, черен пипер, сол.  

Приготвяне: месото, колбаса, лука и скилидките чесън смелете в машинка за мелене на месо.

В 600 мл вода сварете ориза, докато омекне и попие всичката вода.

Яйцето, магданоза, смляното месо, ориза и горчицата посолете, поръсете с черен пипер и добре омесете. Получената смес оставете 30 минути, след което оформете шницелите. Оваляйте ги в брашно и пържете до златисто.

Готовите шницели наредете в голяма чиния и върху всеки от тях сложете резенче лимон, а върху него половин маслина с отвора надолу.

ПЛАМТЯЩИ ЯБЪЛКИ

Продукти: 8 ябълки, 5-6 с.л захар, 1 ванилия, 3-4 с.л. коняк, ½ ч.л. спирт, 1 дюля, вишни от сладко.                          

Приготвяне: Обелете и издълбайте ябълките. Веднага ги оваляйте в захар, за да не почернеят. Нарежете дюлята на парченца и сварете заедно с обелките и семената от ябълките, 2 чаши вода, останалата захар и ванилията.

Наредете ябълките в огнеупорен съд, залейте със сиропа и изпечете. Щом извадите от фурната, сложете във всяка ябълка по една вишна. Поднесете ги на масата още топли, залейте със смес от коняка и спирта и запалете. Като изстинат, сервирайте в чинийки.

Може да се гарнират с разбита сметана или лек крем.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.