Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник – 9 август 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник – 9 август 2022

Хранене по лунен календар – вторник – 9 август 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 12 лунен ден (до 19:06ч) Луната все още оказва негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс.  Може да се гладува. Много е полезно да се използват сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

Ако пък не можете да гладувате, приемайте само лека и здравословна храна.  Млечни мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини, ще бъдат полезни. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. Необходимо е да се въздържате от груби храни, меса, риба.  Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

На 13-ия лунен ден (след 19:06ч) е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни в диетата си. 

Вече може да се консумира риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

КАРТОФЕНО ПЮРЕ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Продукти: 500 г картофи, 500 г зелен фасул, 60 г масло, ½ ч. ч прясно мляко, 2 яйца, 1 с. л. доматено пюре, магданоз, черен пипер и сол.

Приготвяне: След като се почисти зеленият фасул се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода до омекване. Може да се използва и консервиран зелен фасул, който не се вари.

Картофите се обелват и се сваряват в малко подсолена вода, отцеждат се и се смачкват на пюре. Заливат се с топлото мляко, поръсват се със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбърква се пюрето добре и половината от него се разстила в намазана с олио тавичка. Отгоре са слага зеленият фасул и се покрива с останалото количество картофено пюре.

Залива се отгоре с доматено пюре, предварително размито в малко вода и с разтопено масло. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви. Накрая се залива с разбитите яйца и се поръсва със сол и черен пипер. Допича се. Може да се поднесе с кисело мляко. 

„Трябва да знаем с кого ще ядем и пием, преди да разберем какво ще ядем и пием.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати