Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник– 02.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник– 02.11.2021

Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни, скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи, но да не се преяжда и да се избягва алкохолът.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. 

Добре е само да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат картофи и цитрусови плодове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.


ТЕЛЕШКИ МЕДАЛЬОНИ

Продукти за 1 порция – 200 г телешко месо от филето, 20 г масло, 10 мл олио, 100 г гъби, 1 малък син патладжан, половин червен домат, 20 г кашкавал, филия хляб, доматен сос, сос от печено месо, черен пипер, сол.

Приготвяне: Оформят се медальоните и се пекат на скара. Посоляват се със сол, черен пипер.

Поднасят се върху пържена филия хляб, която се реже по форма и големина колкото медальона.

Готовите медальони се нареждат в кръг в кръгла чиния, а в средата изпържените патладжани на кръгове, гъбите, задушени на цяло, червените домати, издълбани и напълнени с хляб и настърган кашкавал, запечени на фурна.

Така подреденото блюдо се залива със сос от печено месо, а в сосиера се поднася доматен сос.

 

Любопитно: Телешкото месо е месото на млади телета, които са достигнали възраст от четири до пет месеца. Именно на тази възраст полезните свойства на телешкото месо достигат най-голяма стойност, а телешкото месо, имащо по-тънък слой вътрешна и външна мазнина, има по-изтънчен вкус.  


Топ новини

виж още

Актуална тема