Хранене по лунен календар – вторник– 10 май 2022
До 14:00ч продължава 10 лунен ден и все още всичко е позволено да се яде, не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.
Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и сок от моркови.
От 14:00ч започва 11 лунен ден и е добре по възможност да се направи разтоварване или да се ядат моно продукти. Например яжте само плодове или само зеленчуци, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.
Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.
ПРОЛЕТНА САЛАТА ОТ КИСЕЛЕЦ
Продукти: 600-700 г киселец, оцет, олио, 2 твърдо сварени яйца, сол.
Приготвяне: Претрийте със сол добре измития и нарязан на ситно киселец. Добавете оцета, разреден с малко вода, олиото, объркайте добре и разпределете в чинийки. Украсете с резенчета от твърдо сварени яйца.
ЗАДУШЕНИ ТИКВИЧКИ
Продукти: 800 г тиквички, 1 к. ч. олио, 3-4 домата, 6-7 скилидки чесън, сол.
Приготвяне: Тиквичките се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Поставят се в тенджера със загрято олио заедно с обелените и настъргани домати. Слага се чесъна, нарязан на парченца. Посолява се и се задушават на тих огън, докато тиквичките омекнат. Поднасят се като самостоятелно ястие, но може да се използват и като гарнитура.
“Добрата храна е много често, дори най-често, възможно най-простата храна.”
Антъни Бурдейн
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik-10-may-2022/