Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – вторник– 16.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – вторник– 16.11.2021

Хранене по лунен календар – вторник– 16.11.2021 - Tribune.bg

Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин на храната в различни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си според лунния календар.

Правилното хранене в 12 лунен ден (до 16:0ч) включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).  Но е по-добре да се въздържате от ядене на месо, риба, яйца и алкохол. Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня).  Можете да предприемете сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков).

След 16:00ч  в 13 лунен ден е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни. 

Ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Днешното предложение:

РИБА В ХАРТИЯ

Продукти за 1 порция: 200 г риба, дафинов лист, 10 мл олио, лимон, черен пипер на зърна, сол.

Приготвяне: Почистената и измита риба се намазва с олио. Поръсва се със сол, а вътре се слагат парче дафинов лист, няколко зърна черен пипер и малко олио.

Загъва се в пертаментова хартия и се пече, докато книгата започне да шуми.

По желание рибата може да се поднесе със или без хартията. Сервира се с лимон, моркови и други гарнитури.

Забележка: В хартия се пекат скумрии, мерлуза, чига, треска, сафрид, бяла риба и др.

По същия начин се пече пъстърва, като в маслото, в което ще се пече, се запържва счукан чесън.  

„Аз съм напълно съгласен с тази риба, която на въпроса с какъв сос иска да бъде приготвена отговаря, че преди всичко въобще не иска да бъде изядена.“

Хенрик Сенкевич


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети