Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 6 октомври 2024

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 6 октомври 2024

Хранене по лунен календар – неделя – 6 октомври 2024 - Tribune.bg
Снимка:

В 5 лунен ден не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата фаза на Луната хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

В 5 лунен ден е уязвим хранопровода. По-голямо внимание трябва да се обърне на дъвченето и първичната обработка на храната. По време на дъвчене енергията на храната преминава в нас. Грубата и застояла храна затлачва енергийните канали. Полезни са чайове и отвари от билки и мед. Ако подберете продуктите си правилно, ще се запасите с енергия за дълго време, тъй като това е единственият лунен ден, в който храната изгаря без остатък и напълно се усвоява, преобразувайки се в тъканите.

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да се използват млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

РИБЕНА ЧОРБА ПО ГОРНООРЯХОВСКИ

Продукти: 300 г речна риба, 1 морков, 1/2 глава целина, 1 глава лук, 3 бр. червени домати, 3 супени лъжици растително масло, 5 лютиви пиперки, 1 лимон, 2 стръка мащерка, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Рибата се нарязва на парчета, посолява се, поръсва се с лимонов сок, черен пипер и мащерка, покрива се с настърганите домати и се оставя да престои 30 минути.

Във вряща подсолена вода се пускат ситно нарязаните лук и моркови, целината, нарязана на кубчета, и лютивите пиперки. Когато омекнат зеленчуците, се прибавя рибата с растителното масло и се вари 15–20 минути. Чорбата след отстраняването ѝ от огъня се поръсва с черен пипер. Поднася се с резенчета лимон.

 

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 04:22 до 05:24ч; от 11:19 до 12:16ч; от 18:01 до 18:58ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети