Хранене по лунен календар – неделя – 6 октомври 2024
В 5 лунен ден не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата фаза на Луната хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
В 5 лунен ден е уязвим хранопровода. По-голямо внимание трябва да се обърне на дъвченето и първичната обработка на храната. По време на дъвчене енергията на храната преминава в нас. Грубата и застояла храна затлачва енергийните канали. Полезни са чайове и отвари от билки и мед. Ако подберете продуктите си правилно, ще се запасите с енергия за дълго време, тъй като това е единственият лунен ден, в който храната изгаря без остатък и напълно се усвоява, преобразувайки се в тъканите.
Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява.
Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да се използват млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
РИБЕНА ЧОРБА ПО ГОРНООРЯХОВСКИ
Продукти: 300 г речна риба, 1 морков, 1/2 глава целина, 1 глава лук, 3 бр. червени домати, 3 супени лъжици растително масло, 5 лютиви пиперки, 1 лимон, 2 стръка мащерка, черен пипер и сол на вкус.
Приготвяне: Рибата се нарязва на парчета, посолява се, поръсва се с лимонов сок, черен пипер и мащерка, покрива се с настърганите домати и се оставя да престои 30 минути.
Във вряща подсолена вода се пускат ситно нарязаните лук и моркови, целината, нарязана на кубчета, и лютивите пиперки. Когато омекнат зеленчуците, се прибавя рибата с растителното масло и се вари 15–20 минути. Чорбата след отстраняването ѝ от огъня се поръсва с черен пипер. Поднася се с резенчета лимон.
В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 04:22 до 05:24ч; от 11:19 до 12:16ч; от 18:01 до 18:58ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar-nede-a77/