Хранене по лунен календар – неделя– 21 април 2024
На 13 лунен ден, който продължава до 17:54ч може да се отпуснете и да си похапнете. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си.
Може да се яде риба или месо. Всякакви морски се усвояват добре - водорасли, миди, калмари, скариди, морски риби. Препоръчително е да добавяте морска сол към ястията.
Може да опитате нови храни днес. Това е благоприятен ден за всякакви кулинарни експерименти, приготвяне на нови ястия и промяна на диетата. Гастрономическото разнообразие няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.
В 14 лунен ден, след 17:54ч се препоръчва да се яде само прясно приготвена храна. Противопоказано да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, да се ползват много подправки, много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладкиши.
Можете да ядете солени храни, месни продукти, домашни млечни продукти. Основният продукт днес са бадемите. Особено полезни са след сухо изпичане.
ТАРТАР ОТ СЬОМГА И АВОКАДО
Предварителни съвети: Изборът между прясна сьомга и пушена сьомга зависи от вашия личен вкус и ефекта, който искате да постигнете във вашия тартар. Пушената сьомга има по-изразен вкус от прясната сьомга, плюс това не е нужно да я почиствате или нарязвате, тъй като пушената сьомга вече е готова за употреба, така че става още по-бърза рецепта за приготвяне. Прясната сьомга обаче има мека и сочна текстура, която се поддава добре на приготвянето на тартар.
Използвайте узряло авокадо, но не прекалено кашаво. Авокадото ще добави кремообразност към вашето ястие и перфектно ще допълни вкуса на сьомгата. Мариноването е важна стъпка: внимателно смесете сьомгата с лимон, оцет и див лук, за да избегнете твърде много раздробяване на рибата. Оставете сместа да престои в хладилника за около 30 минути, за да се смесят добре вкусовете.
Билки като магданоз, див лук или копър добавят свежест. Тартарът от сьомга и авокадо е най-добър, когато се сервира студен. Съхранявайте сместа в хладилника до готовност за сервиране. Съчетава се перфектно с хрупкави крутони или препечен хляб. Можете също така да сервирате ястието с някои хрупкави зеленчуци за по-лека версия.
Продукти: ½ зряло авокадо, 180 г филе от сьомга (почистено, костите отстранени и предварително охладени), 1 лимон, 1 с. л. зехтин екстра върджин, 1 с.л. оризов оцет, див лук на вкус, черен пипер, сол на вкус
Приготвяне: Нарежете сьомгата на много малки кубчета с еднаква дебелина и ги поставете в малка купа. Добавете сол, черен пипер, 1/4 лимонов сок, 1 ч.л. зехтин, оцета и ситно нарязан див лук. Разбъркайте добре, след това покрийте купата със стреч фолио и оставете да се маринова в хладилника за поне 30 минути.
Сега нарежете авокадото на кубчета и поръсете със сока от 1/2 лимон. Добавете щипка сол и черен пипер, нарязан див лук и 1 ч.л. зехтин, разбъркайте и оставете да престои няколко минути.
След като изтече времето за мариноване на сьомгата, тя започва да образува тартара: вземете кръгла резачка за сладкиши и го поставете в чинията. Отгоре сипете няколко супени лъжици авокадо и леко уплътнете повърхността, за да се изравни.
Без да изваждате резачката за сладкиши, добавете няколко супени лъжици сьомга, изравнете повърхността и накрая извадете резачката за сладкиши. Сервирайте веднага.
В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 04:00 до 04:52ч; от 11:09 до 12:17ч; от 19:08 до 20:16ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.
Зa дa виждaтe пъpви aĸтyaлнитe ни xopocĸoпи и дa cи гoвopим зa вcичĸo, ĸoeтo ви вълнyвa oт вceлeнaтa нa звeздитe и Зoдиaĸa, пocлeдвaйтe cпeциaлнaтa гpyпa нa Тrіbunе.bg във Фeйcбyĸ.
Намерете ни ТУК: ХОРОСКОПИ
Или последвайте QR кода:
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar-nede-j52/