Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –неделя– 21.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар –неделя– 21.03.2021

Хранене по лунен календар –неделя– 21.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост започна от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху времето и върху целия живот на Земята. Нашето тяло също е подложено на лунното влияние. В различните дни от цикъла структурата на косата, качеството на съня и работата на храносмилателните органи се променят. В различните дни от лунния цикъл някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните днес.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене.

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци, като краставици, моркови и др.

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо.

Днешното предложение:

ДОМАТИ С ЯЙЦА НА ФУРНА

Продукти: 4 големи домата (може и от консерва), 8 яйца, 100 г кашкавал, 6 с. л.  олио, магданоз, черен пипер, яйца.

Приготвяне: Нарежете доматите на кръгчета и ги подредете в обилно намазана тава. Поръсете със ситно нарязан магданоз. Внимателно чукнете отгоре яйцата (да не се разлее жълтъкът) и посолете. Над всеки жълтък посипете от настъргания кашкавал, малко мазнина и черен пипер. Печете в силно загрята фурна.

Любопитно: На италиански думата „домат“ означава „златна ябълка“. Когато в Европа в средата на 16-ти век се появили доматите, техните плодове се считали за отровни. Поради тази причина са били отглеждани като декоративни растения. Интересното е, че първата европейска рецепта, използвала домати, е публикувана в Неапол през 1692.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети