Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –неделя– 2.1.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар –неделя– 2.1.2022

Хранене по лунен календар –неделя– 2.1.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци. 

Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата съвсем малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Допустими са млечни продукти.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 

Днешното предложение:

ПЕЧЕНИ ГЪБИ

Продукти: гъби, галета, кромид лук, магданоз, краве масло, сол.

Приготвяне: Намажете дъното на тавичка с масло. Върху него насипете галета, после наредете ред гъби, посолете, колелца от лука, магданоз. Повтаряте, докато свършат продуктите.

Най-отгоре сложете бучки от кравето масло. Запичате или задушавате в йенски съд.

 

АСПЕРЖИ СЪС СОС ОТ МЕКО СИРЕНЕ

Продукти: 1 кг аспержи, 1 ч. л. лимонов сок, 100 г меко сирене, 150 г сметана, 3 яйца, 1 ч. л. неутрално нишесте, щипка настъргано индийско орехче, щипка захар, магданоз, копър, сол.

Приготвяне: Залейте почистените аспержи с толкова подсолена вода, колкото да ги покрие. Сипете лимоновия сок, захарта, индийското орехче и варете 7-8 минути на умерен огън.

През това време разбийте с миксер натрошеното сирене, сметаната и яйцата, добавете ситно накълцаните зелени подправки, нишесте и щипка сол. Отцедете аспержите от водата, полейте ги със соса и оставете на тих огън още 5-6 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.