Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –неделя– 2.1.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар –неделя– 2.1.2022

Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци. 

Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата съвсем малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Допустими са млечни продукти.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 

Днешното предложение:

ПЕЧЕНИ ГЪБИ

Продукти: гъби, галета, кромид лук, магданоз, краве масло, сол.

Приготвяне: Намажете дъното на тавичка с масло. Върху него насипете галета, после наредете ред гъби, посолете, колелца от лука, магданоз. Повтаряте, докато свършат продуктите.

Най-отгоре сложете бучки от кравето масло. Запичате или задушавате в йенски съд.

 

АСПЕРЖИ СЪС СОС ОТ МЕКО СИРЕНЕ

Продукти: 1 кг аспержи, 1 ч. л. лимонов сок, 100 г меко сирене, 150 г сметана, 3 яйца, 1 ч. л. неутрално нишесте, щипка настъргано индийско орехче, щипка захар, магданоз, копър, сол.

Приготвяне: Залейте почистените аспержи с толкова подсолена вода, колкото да ги покрие. Сипете лимоновия сок, захарта, индийското орехче и варете 7-8 минути на умерен огън.

През това време разбийте с миксер натрошеното сирене, сметаната и яйцата, добавете ситно накълцаните зелени подправки, нишесте и щипка сол. Отцедете аспержите от водата, полейте ги със соса и оставете на тих огън още 5-6 минути.  


Топ новини

виж още

Актуална тема