Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 21 юли 2023

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 21 юли 2023

Хранене по лунен календар – петък – 21 юли 2023 - Tribune.bg
Снимка:

В 5 лунен ден не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата фаза на Луната хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

В 5 лунен ден е уязвим хранопровода. По-голямо внимание трябва да се обърне на дъвченето и първичната обработка на храната. По време на дъвчене енергията на храната преминава в нас. Грубата и застояла храна затлачва енергийните канали. Полезни са чайове и отвари от билки и мед. Ако подберете продуктите си правилно, ще се запасите с енергия за дълго време, тъй като това е единственият лунен ден, в който храната изгаря без остатък и напълно се усвоява, преобразувайки се в тъканите.

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

ВЕГЕТАРИАНСКИ ШНИЦЕЛ

Продукти: 50 мл олио, 4 малки картофа, 60 мл мляко, 1-2 яйца, 20 г брашно, 1 малка глава лук, 30 г галета, 20 г сирене или кашкавал, черен пипер, магданоз, сол

Приготвяне: Картофите се сваряват, прекарват се през преса или разбиват с миксера и се смесват със сиренето (кашкавал), лука и подправките.

От омесеното тесто се прави шницел, който се панира в брашно, яйце, галета, пак яйце. Изпържва се в гореща мазнина и се поднася топъл.

Същият шницел може да се приготви и от изпържена палачинка, в която се слагат задушеният лук и стритите зеленчуци. Палачинката се сгъва на две, панира се с брашно, яйце и галета. Поднасят се топли.

 

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 03:04 до 03:50ч; от 09:50 до 11:04ч; от 18:30 до 19:44ч и от 00:47 до 01:33ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети