Хранене по лунен календар – понеделник – 10 юни 2024
В 5 лунен ден не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата фаза на Луната хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
В 5 лунен ден е уязвим хранопровода. По-голямо внимание трябва да се обърне на дъвченето и първичната обработка на храната. По време на дъвчене енергията на храната преминава в нас. Грубата и застояла храна затлачва енергийните канали. Полезни са чайове и отвари от билки и мед. Ако подберете продуктите си правилно, ще се запасите с енергия за дълго време, тъй като това е единственият лунен ден, в който храната изгаря без остатък и напълно се усвоява, преобразувайки се в тъканите.
Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява.
Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.
Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки. Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
РИБА С МАГДАНОЗ
Продукти: 1 кг риба, 3 връзки магданоз, 3 с.л. олио, 3 скилидки чесън, 1 чаша бяло вино, 1 лимон, 8 маслини, червен и черен пипер, сол на вкус
Приготвяне: Рибата се почиства, измива и нарязва на парчета. Посолява се, поръсва се с черен пипер и се оставя да престои 1 час.
Загрява се половината мазнина и се задушава за няколко секунди ситно нарязания магданоз. Прибавя се рибата заедно с нарязания на ситно чесън. Залива се с виното и се готви около 15 минути.
Изважда се внимателно рибата и се слага в чиния за сервиране. Залива се със соса, в който е сварена и се поръсва с малко лимонов сок и червен пипер. Загрява се останалата мазнина до завиране и се залива рибата. Гарнира се ястието с резенчета лимон и маслини.
В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 01:26 до 02:09ч; от 07:04 до 08:21ч; от 15:59 до 17:15ч и от 23:15 до 23:59ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar-pone-g80/