Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –понеделник– 22.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар –понеделник– 22.03.2021

Хранене по лунен календар –понеделник– 22.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост започна от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

От 11:31ч на 22.03. до 12:28ч на 23.03. в 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. Днес е неблагоприятен ден за диети. Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

ПЪРЖОЛИ ПОД КАПАК

Продукти: пържоли, лук, чесън, 1 чаена чаша бяло вино, зехтин, черен пипер или подправка за пържоли, сол.

Приготвяне: Пържолите се начукват добре. Овалват се в зехтина, овкусяват се със сол, черен пипер или подправката за пържоли.

Поставят се в найлонов плик, за да поемат по-добре подправките и мазнината и се оставят в хладилника за една вечер или няколко часа.

На дъното на тавичка от йенско стъкло се слагат нарязаните кръгчета лук, малко черен пипер и съвсем малко чесън, нарязан на малки парченца.

Върху тях се поставят маринованите пържоли, отгоре от лучената смес, пак месо и така, докато свършат продуктите.

Поливат се с една чаена чаша бяло вино и малко вода. Затваря се съда и се слага да се пече на много бавен огън във фурната.

Любопитно: Бялото вино е под влияние на Луната, а червеното – на Слънцето. Римляните прибавяли към виното различни цветя и билки – рози, теменужки, пелин, пипер, мед, смирна, за да променят вкуса на виното. Бъчвите също били окадявани с розмарин, дафинов лист, мирта и смирна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.