Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –понеделник– 22.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар –понеделник– 22.03.2021

Хранене по лунен календар –понеделник– 22.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост започна от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

От 11:31ч на 22.03. до 12:28ч на 23.03. в 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. Днес е неблагоприятен ден за диети. Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

ПЪРЖОЛИ ПОД КАПАК

Продукти: пържоли, лук, чесън, 1 чаена чаша бяло вино, зехтин, черен пипер или подправка за пържоли, сол.

Приготвяне: Пържолите се начукват добре. Овалват се в зехтина, овкусяват се със сол, черен пипер или подправката за пържоли.

Поставят се в найлонов плик, за да поемат по-добре подправките и мазнината и се оставят в хладилника за една вечер или няколко часа.

На дъното на тавичка от йенско стъкло се слагат нарязаните кръгчета лук, малко черен пипер и съвсем малко чесън, нарязан на малки парченца.

Върху тях се поставят маринованите пържоли, отгоре от лучената смес, пак месо и така, докато свършат продуктите.

Поливат се с една чаена чаша бяло вино и малко вода. Затваря се съда и се слага да се пече на много бавен огън във фурната.

Любопитно: Бялото вино е под влияние на Луната, а червеното – на Слънцето. Римляните прибавяли към виното различни цветя и билки – рози, теменужки, пелин, пипер, мед, смирна, за да променят вкуса на виното. Бъчвите също били окадявани с розмарин, дафинов лист, мирта и смирна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати