Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 03.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 03.01.2022

Хранене по лунен календар – понеделник – 03.01.2022 - Tribune.bg

Във 2 лунен ден е полезно да се ядат ядки, сушени и пресни плодове, стафиди, зеленчуци. Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунният цикъл.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно. Да се избягват полуфабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетният каприз.

Днешното предложение:

ПИКАНТНА СУПА ОТ ЛЕЩА

Необходими продукти: лук, моркови, големи домати, сол, черен пипер на вкус, дафинов лист
1 ч. л. семена от кимион 
2 супени лъжици зехтин 
1 скилидка чесън 
200 грама червена леща 
1 ч. л. куркума 
около литър вода 

Приготвяне: Запържете ситно нарязания лук в масло заедно с кимиона, добавете чесъна, прекаран през пресата, разбъркайте. Добавете водата и сложете лещата (предварително леко надута), настъргани моркови, нарязани домати, куркума и дафинов лист, варете за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете сол и пипер, варете под капак за около 20 минути, докато се свари лещата. Сервира се с магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети