Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 19 август 2023

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 19 август 2023

Хранене по лунен календар – събота – 19 август 2023 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период. Не се препоръчва да се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

ИМАМБАЯЛДЪ

Продукти за 1 порция: 1 голям патладжан, 20 мл олио, 3 г сухар, 3 г доматено пюре, 2-3 скилидки чесън, 20 г керевиз, 20 г моркови, малка глава лук, половин малка чушка, малък червен домат, лимон, магданоз, червен пипер, захар, сол

Приготвяне: Патладжаните се измиват, отрязват им се дръжките и по дължината през един пръст се обелват ленти с ширина, приблизително равна на необелената ивица. На мястото на облените ивици се правят разрези. Патладжаните се оставят във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. После се задушават, но не много. Леко се посоляват.

В същата мазнина се задушават лукът, морковите, керевизът, нарязаните чушки, чесън, заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз. Тази плънка се посолява и патладжаните се пълнят през разрезите, направени в обелените ивици.

Напълнените патладжани се нареждат в тава, като на всеки патладжан се поставя отгоре кръг от червени домати, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Пекат се на фурна, залети с малко вода. Сервира се студено ястието с парче лимон.

 

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 06:37 до 07:46ч; от 14:39 до 15:48ч; от 22:06 до 22:57ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети