Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –събота– 31.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар –събота– 31.07.2021

Хранене по лунен календар –събота– 31.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения!

22 лунен ден има много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Днешното предложение:

ПЪРЖОЛИ СЪС СМЕТАНОВ СОС

Продукти: 5 пържоли, 1 к. ч. брашно, 1 к. ч. олио,

За соса: 1/3 к. ч. брашно, 25 г краве масло, 175 г сметана, 2 ч. ч. прясно мляко, 1 лимон, сол, черен пипер на вкус.

Приготвяне: Пържолите се начукват, за да отънеят, поръсват се с лимонов сок, сол, черен пипер. Може да ги потопите в брашно и да ги изпържите в сгорещена мазнина или да ги опечете на фурна или на скара.

Приготвяне на соса: Брашното се запържва в маслото до златисто оцветяване и се разрежда с млякото. Прибавя се към соса черен пипер и лимонов сок и загрятата сметана.

Поднася се с топла гарнитура.

Любопитно: Искате ли сладкиши? Силната миризма на ванилия може да измами мозъка и да ви накара да се почувствате сити.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати