Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 22 май 2024

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 22 май 2024

Хранене по лунен календар – сряда – 22 май 2024 - Tribune.bg
Снимка:

Тъй като приближава пълнолунието, може да започнете да чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то тогава преминете на вегетарианска храна или гладуване.

Добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

КОШНИЧКИ ОТ ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ

Вземаме добре узрели, здрави червени домати, еднакви по големина, измиваме ги, отрязваме капаче, издълбаваме вътрешността им и ги пълним с руска салата (или майонеза, в която сме сложили ситно нарязана шунка и сварен грах, попарен с масло).

Могат да се напълнят доматите със ситно нарязани сварени картофи, гъби — също ситно нарязани, поръсени с черен пипер и магданоз.

Отрязваме напречно дръжчици като за кошнички от половинки домати, също издълбани от вътрешността, и ги прикрепваме в майонезата.

Сваряваме твърдо няколко яйца, накълцваме ги с ножа на ситно, размесваме ги със ситно нарязан магданоз и разстиламе на равномерен пласт в плитка чиния. Отгоре нареждаме доматените кошнички. Наоколо украсяваме с кръгчета и розички от репички. 

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 02:08 до 02:54ч; от 08:26 до 09:40ч; от 17:06 до 18:20ч и от 23:51 до 00:37ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати