Хранене по лунен календар – сряда – 12 юни 2024
Седмият лунен ден е неутрален относно храненето. Разбира се, можете да се поглезите с различни вкусотии, да си угодите малко, но повече ползи за здравето през този период носи гладуването.
Луната е в последния етап на първата четвърт и това е периодът, когато трябва да бъдете внимателни към тялото си, към истинските си желания и усещания. Ако гладуването е изключително трудно за вас, не можете да се измъчвате, просто се хранете разумно. И е желателно здравословните храни да съставляват по-голямата част от вашата диета.
Добре е да се консумират повече плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци.
За предпочитане е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.
Алкохолът трябва да се избягва, както и предния ден, но се допуска малко вино. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.
ШИШЧЕТА ОТ АНШОА И МОЦАРЕЛА ( ниско съдържание на мазнини и много вкусно)
Продукти: 250 г аншоа, 400 г моцарела фиор ди лате, 1 чаша бял винен оцет, 3 стръка мента, 4 супени лъжици безглутенова галета, 1 чаена лъжичка екстра върджин зехтин, цветни зърна черен пипер, сол.
Приготвяне: Обезкостете аншоата, като първо отстраните главата и вътрешностите, след това разтворете тялото наполовина и отстранете костите. Отстранете малката перка на гърба, измийте много добре аншоата и подсушете.
Сложете аншоата в стъклен съд една до друга с кожата надолу. Подправете този първи слой със сол, черен пипер, нарязани листа от мента, поръсете с винения оцет, и продължете така, докато овкусите всички аншоа. Оставете рибата да престои в маринатата около 3 часа (още по-добре цяла нощ).
След като изтече времето, отцедете аншоата от маринатата и ги подсушете с попиваща кухненска хартия. В малък тиган запържете галетата със зехтина. Нарежете моцарелата на филийки с дебелина 1 ½ см и на малки цилиндърчета, около които ще навиете аншоа.
Нанижете аншоата с моцарелата на шишчетата (по 4 на шишче), като ги редувате с останалите листенца мента. Поръсете с галета и сервирайте. Придружете с гарнитура от зеленчуци и източник на въглехидрати, така че да не пропуснете всички хранителни вещества.
Аншоата е особено постна риба и затова се препоръчва за тези, които следват диета. Те съдържат омега 3, мазнини, които противодействат на свободните радикали и забавят стареенето на клетките. Съдържанието на витамини от група В, като рибофлавин (В2), но също и витамин А, витамин Е и РР, е високо.
В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 02:10 до 02:53ч; от 08:21 до 09:37ч; от 17:16 до 18:32ч и от 23:59 до 00:43ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar-srya-i47/