Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 1 март 2023

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 1 март 2023

Хранене по лунен календар – сряда – 1 март 2023 - Tribune.bg
Снимка:

Луна в Рак (до 17:17ч на 3 март)

Луната в Рак клони към домашно приготвени ястия; това е времето на господството на традиционната домашна кухня. Естествено, трябва да се изключи гладуване по време на такъв транзит на Луната. Апетитът по време на преминаването на Луната в знака Рак обикновено е отличен и отношенията в семейството до голяма степен зависят от това доколко може да бъде задоволен.

Когато Луната е в Рак, приемът на течности трябва да достигне максимум за целия лунен цикъл. По това време алкохолиците изпитват особено остро желание за пиене. В полза на здравето – днес не се увличайте по алкохола.

Храни, подходящи за консумация в този момент: млечнокисели продукти, речна риба.

В дните на растящата Луна е много важно да наситите черния дроб и жлъчния мехур с подхранващи вещества: сок от прясно зеле, пресен карфиол, пастет от птичи черен дроб. Много е полезно да се ядат ястия от черен дроб и карантия. Може да включите в менюто зеленчуци и кисело мляко с овесени ядки. Яжте в този период изключително пресни, измити, внимателно проверени продукти. Чаят от мента с мед е най-добрата напитка днес.

В готвенето е по-добре да отдадете предпочитание на това, с което сте свикнали вие и вашето семейство, не е подходящо да експериментирате сега в кухнята.

В 10 лунен ден (след 12:12ч) може да си разрешите да хапвате това, което организма и душата ви желаят. Не трябва да се гладува, може да се яде месо. Подходящи са доматен сок и от моркови.

КАЙМА С КАРФИОЛ

Продукти: 1 глава карфиол, 300 г кайма, 1-2 глави лук, 2-3 скилидки чесън, 1-2 домата, 100-150г кашкавал, олио, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Накъсаните цветчета карфиол се попарват във вряща и подсолена вода за няколко минути.

Каймата се запържва в малко мазнина заедно с нарязания на дребно лук и чесъна, подправките. След малко се прибавят нарязаните на дребно домати и се оставя ястието 5 минути на печката.

После сместа се изсипва в тава, а върху нея се разстила карфиола. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се запича в умерена фурна.

Полезни съвети от кухнята: Препоръчва се да се яде суров карфиол, тъй като съдържа вещества, необходими за прочистване на черния дроб и доброто му функциониране. Вареният карфиол не носи почти никаква полза.

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 01:43 до 02:47ч; от 08:55 до 09:51ч; от 15:27 до 16:23ч и от 22:30 до 23:34ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика. 

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хранене, луна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети