Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар –сряда – 07.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар –сряда – 07.08.19

Хранене по лунен календар –сряда – 07.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Тази седмица ви предлагам хранене по цветната диета (mono) – хранене по цветове за всеки ден от седмицата. Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Повече подробности може да прочетете в отделна статия за Цветното хранене. От тук нататък, цветът в следващите дни се различава в различните диети, но това няма толкова голямо значение. В някои от тях за сряда са отредени жълтите продукти.

Ден трети – сряда – зелен цвят:

Списъкът с продукти е следният: спанак, киселец, маруля, зелени чушки, зелен боб, тъмно зелени тиквички, броколи, Брюкселско зеле, краставица, киви, зелени ябълки, мента, джоджен, магданоз, зелено грозде.

Добре е да се пие голямо количество зелен чай или чай от мента.

Зеленият цвят е най-уравновесеният и най-хармоничният от всички цветове във Вселената. Той внася спокойствие и равновесие в нашите системи. Силно влияе върху артериалното налягане, помага да се успокоят нервите и да се подобри работата на белите дробове, носи чувство за свобода на духа. Помага да се избавим от негативните емоции и способства подобрение на настроението.

Зелените фитонутриенти са богати източници на хлорофил и магнезий. Те влияят положително върху нервната система като я укрепват и успокояват, за образуването на мускули и хормоналния баланс в организма. Богати са на калий, който е необходим за сърдечно-съдовата система.

Освен това този ден е посветен само на плодове и зеленчуци, което допринася за активното отслабване. Зелените продукти допринасят за отслабването и успокояват нервната система, а също така прочистват тялото от токсини.

Съвет: ако имате проблеми със стомаха, не се увличайте с бялото зеле, това може да доведе до обостряне на проблема.

От предложените продукти трябва да изберете 2-3 продукта и да ги използвате през целия ден, но не да преяждате, а да ядете умерено, постепенно, няколко пъти на ден. Трябва да се храните на малки порции 4-5 пъти на ден.

И, разбира се, пийте повече вода.

Сутринта трябва да започне с чаша топла вода, преди лягане процедурата трябва да се повтори.

Последното хранене трябва да бъде не по-късно от 2 часа преди лягане.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети