Хранене по лунен календар – вторник – 5 ноември 2024
В 5 лунен ден не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата фаза на Луната хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
В 5 лунен ден е уязвим хранопровода. По-голямо внимание трябва да се обърне на дъвченето и първичната обработка на храната. По време на дъвчене енергията на храната преминава в нас. Грубата и застояла храна затлачва енергийните канали. Ако подберете продуктите си правилно, ще се запасите с енергия за дълго време, тъй като това е единственият лунен ден, в който храната изгаря без остатък и напълно се усвоява, преобразувайки се в тъканите. Полезни са чайове и отвари от билки и мед.
Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява.
Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.
Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки. Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
ПЪСТЪРВА НА ФУРНА
Продукти: 6 бр. пъстърви, 2-3 бр. моркови, листа от целина, 1-2 глави лук, 2-3 скилидки чесън, 200 г мазнина, 2 бр. лимони, черен пипер и сол
Приготвяне: Зеленчуците се измиват и почистват. Морковите се нарязват на кръгчета, лукът и чесънът на фини резени, целината се нарязва на ситно.
Рибата се измива и почиства. Подправя се със сол и черен пипер, потопя се в сока от изцедените лимони и всяко парче се слага поотделно в алуминиево фолио. Залива се с мазнина и върху всяка риба се разпределят по равна част от зеленчуците. Всяка риба се увива добре във фолиото и се подреждат в тава.
Пекат се за 25-30 минути в умерена фурна на 180 градуса и се сервират топли.
В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 04:48 до 05:57ч; от 11:19 до 12:10ч; от 17:14 до 18:23ч за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar-vtor-a47/