Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Храненето е метод за лекуване – съвети от Учителя Дънов

Хороскоп

Храненето е метод за лекуване – съвети от Учителя Дънов

Храненето е метод за лекуване. По-добър метод от него няма, но трябва да се знае каква храна да се употребява и кога да се храни човек. По време на боледуване и след оздравяване от дадена болест, човек се нуждае от специфична храна.

Който иска да бъде здрав, да яде готвено от човек, който го обича.

Вечер човек трябва да яде преди залез слънце. Не е ли ял по това време, по-добре да не яде. Нека пие една чаша гореща вода или чай и да си легне с празен стомах. Така ще спи леко и приятно.

Не се препоръчват много кисели и много сладки храни за здрав човек, но който е боледувал от треска, иска да яде кисело, а при друга болест човек се нуждае от сладка храна.

Едно трябва да се знае: всеки божествен плод има своето велико предназначение. Ако ядеш една храна – придобиваш едни качества, ако ядеш друга – придобиваш други. Каквато храна яде човек, такъв става. Изобщо храната оказва влияние върху характера на човек.

Всеки плод крие в себе си лечебна сила, която трябва да се използва.

Ако детето е малокръвно, давайте му повече круши; ако е грубичко по характер, хранете го с ябълки; ако му липсват благородни чувства, хранете го с череши, които едновременно с това стават регулатор на стомаха.

 

Ябълка -  тя прави човек мек, благ, снизходителен към хората. Лицето придобива свежест. Ябълките влияят добре за тониране на нервната система. Ако сте нервно възбуден, изяжте три петровки ябълки и неразположението ви ще изчезне.

Грозде – ако искате да бъдете сладки, благи – яж грозде.

Череши – ако искате да подобрите кръвообръщението си, яжте череши. В нея се крият дълбоки чувства. В черешата се крие законът на свободата.

Дренките – ако сте безхарактерен и отпуснат, като ядете дренки, придобивате устойчивост и издръжливост в характера. Те доставят желязо на организма.

Орехите -  влияят добре на мозъка като храна.

Житото - влияе добре на сърцето.

Краставици - При малокръвие яжте краставици. Краставицата действа благотворно върху нервната система, но да се яде сутрин и на обяд. Ако се яде вечер, тя се отразява зле на стомаха.

Чесън – като имате болки в сливиците, взимайте лют чесън. Това е един добър начин за лекуване на сливиците и добра дезинфекция на гърлото. Чесънът действа отлично и за тези, които страдат от безсъние. Болният трябва да яде чесън, но не и здравият.

Лук -  лукът е лековит, когато се яде суров, печен или варен, но не и запържен. Който иска да бъде здрав, да яде непържен лук. Само болният от гръдна болест може да яде пържен лук, като лекарство.

Праз -  Купете си праз и щом човек го хване хрема, да яде по 3-4 пъти на ден праз.

Коприва – Яжте повече коприва и спанак да почерните косата си.

За очите ще ядете леща, за бъбреците – фасул.

Грах - За хубав тен на кожата яжте грах. Иска ли да стане красив, човек трябва да яде грах. Ако имате неврастения, яжте грах.

Люти чушки – Много хора ядат люти чушки. Лютите чушки помагат против треска, но за здрав човек те не се препоръчват.

Ряпа – Когато работите ви не вървят добре, яжте ряпа.

Патладжан – Трябва да се приема от неуверени хора, тъй като дава самоувереност.

Тиква – Има успокояващите свойства и е добре да я консумирате в ситуации, в които сте напрегнати. Добре е да хапвате от нея преди изпит или пък ако ви предстои някое друго важно събитие.

Захарно цвекло - Незаменим помощник е при очни проблеми.

Ориз – Добре е да се ползва при умствено натоварване.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още