Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Храненето при представителите на различните стихии – огън, земя, въздух и вода

Хороскоп

Храненето при представителите на различните стихии – огън, земя, въздух и вода

Храненето при представителите на различните стихии – огън, земя, въздух и вода - Tribune.bg
Снимка:

Като начало, няколко съвета за представители на различни стихии. Спазването им ще ви помогне да избегнете разочарованието и безполезността на диетата, която сте започнали.

Огън. Обикновено се приема като нещо рязко, бързо и остро. В тази връзка е полезно хората от този елемент да спортуват и е по-добре да избягват голямото гладуване. Огнените знаци трябва да изграждат диетата си въз основа на собствената си интуиция, само в този случай тя ще бъде ефективна. Дори в случаите, когато спазването на диетата е станало необходимо за храненето, те могат да прекъснат диетата, ако няма видими резултати. За представителите на този елемент е най-добре да започнат диета в първата лунна фаза на нарастващата луна.

Земя. Земята се характеризира като нещо стабилно, конкретно и неизменно, тоест постоянно. Точно това обяснява факта, че хората от този елемент понякога са много „фиксирани“ върху нещо. Ако се хранят, те го правят през целия ден с кратки почивки. Ако работят, го правят до пълен упадък на силите. Изобщо нямат чувство за мярка, което е много вредно и се отразява на теглото. За да запазят форма, земните знаци просто се нуждаят от ограничения. Те не трябва да ядат, да спят или да постят, когато пожелаят. Храненето винаги трябва да става в определено време и да не е придружено от преяждане. Сънят и ставането също трябва да съответстват на определен режим. Гладът е напълно противопоказан за Телец. Да, и те, както и Козирогът и Девата, трябва да започват диета във втората фаза на луната преди пълнолунието.

Въздух. Този елемент се характеризира като нещо леко, ефирно и доста контактно. Влиянието на този елемент прави човек лекомислен и хаотичен. При представителите на тази група голяма част от заболяванията са свързани с дихателните пътища, но заболяванията на стомашно-чревния тракт също не са рядкост. Ето защо преди хранене е полезно за въздушните знаци да се разхождат на чист въздух, да правят различни дихателни упражнения. По-добре е да се откажат от обичайните сандвичи, чипс и сладкиши, които представителите на този елемент са склонни да хапват в движение. Твърдият обяд ще бъде много по-полезен от сухата храна. Началото на диетата е най-добре да съвпадне с третата фаза на луната след пълнолуние.

Вода. Този елемент се характеризира като неопределено, безформено и непостоянно. Това определя основното качество на представителите на този елемент: те са напълно безразборни (хаотични) в храната. Освен че консумират големи количества течности, те често и доста ядат преди лягане и през нощта. В същото време се движат много малко, но обичат да спят много. Режимът им на хранене трябва да бъде много ясен и постоянен. Диетите са полезни за тях, особено ако са започнати в четвъртата фаза на луната преди новолунието.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети