Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Храни, съответстващи на планетите

Хороскоп

Храни, съответстващи на планетите

Храни, съответстващи на планетите - Tribune.bg
Снимка:

От древни времена астролозите свързват различните вкусове с планетите

Всички оранжево-жълти храни съответстват на Слънцето, особено плодовете и зеленчуците, на които им е необходим топъл климат с много слънчеви дни, за да растат. Най-слънчевият плод, напомнящ светилото ни не само по цвят, но и по форма, това е портокалът на първо място, а на второ място ще бъде друг не по-малко популярен цитрус - мандарината.

Екзотичните плодове с подобен цвят като манго, папая също могат да бъдат причислени към продуктите на Слънцето, но всъщност те са по-свързани с друга планета.

Пъпеш, тиква, оранжеви и ярко жълти чушки, разбира се, също носят много слънчева енергия. Морковът, въпреки че е подходящ на цвят, все пак расте в тъмния ъндърграунд, така че определено не можем да го класираме с тази зеленчуково-плодова компания.

От древни времена астролозите свързват различните вкусове с планетите, но уви, те не са единодушни в това. Например, на Слънцето е приписан както солен вкус (поради звученето на латинското му име „Sol“), така и сладък.

Към храните на Луната се включват мляко и всичко, което е направено от него – извара, кашкавал, сирене и др. Ето защо не е необходимо да се грижим специално за съответствието на цветовете на нощното светило: бяло, кремаво, жълтеникаво - естествените цветове на млечните продукти.

Също така до известна степен за „лунна храна“ се счита всичко, което ни напомня за детството. На първо място, това са каши с мляко, каквито нашите майки и баби са приготвяли за нас в детството и различните пюрета, особено тези, които нямат ярък цвят.

В допълнение, Луната съответства на домашно приготвената храна, простички, но мили на сърцето, традиционни ястия. На нощното светило се приписва пресният вкус и това е съвсем логично: нито млечните продукти, нито бебешката храна не трябва да имат ярки вкусови усещания, които дразнят храносмилателния тракт твърде много.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати