Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Интересни факти за астрологията

Хороскоп

Интересни факти за астрологията

Снимка:

Преданието ни разказва, че Сиф (или Сит), третият син на Адам, който се родил след убийството на Авел, бил толкова сведущ в астрологията, че предвидил Всемирният потоп и призовал да се издигнат (на територията на днешна Сирия) две колони, на които издялал знаците на зодиака и друга астрологична информация, за да не бъде загубена за хората след потопа.

Това предание потвърдил Йосиф Флавий в „Юдейско минало“, разказвайки там, че сам е видял колоните на Сит в земята на Сирия. И разбира се неговият праотец Авраам, родом от Халдейска Ура, столица на маговете и чародеите, бил също прекрасно запознат с астрологията, за което се разказва в Талмуда.

Най-драматичният случай в историята на Рим е записан като разговор между Агрипина, майката на Нерон и халдейски астролог. Тази изобретателна жена искала съвет от звездите, за да удовлетвори своите амбиции и да направи своя син император на римляните. Астрологът погледнал картата и стигнал до следното заключение: „Ако синът стане император, той ще убие своята майка“. Без да се поколебае даже и за миг, Агрипина стиснала зъби и добавила в отговор:„Нека да ме убие, но да стане император на Римската империя!“

Няма и съмнение, че звездите дали вярното предсказание. Нерон става император на 17-годишна възраст, убива майка си, приближените си, подпалва Рим и хвърля християните на лъвовете. Той е човекът, който пръв произнася прочутата реплика: „След мен и потоп“.

Нерон също се обградил с астролози. Астрологът Бамилиус бил неговият постоянен съветник. Той нееднократно предупреждавал императора, че неговото безразсъдно поведение ще доведе до преждевременния му край. Дори учителят му Сенека не успява да го вразуми.                                                                                                                                                                                 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още