Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Избавяне от негативна енергия на Велики Четвъртък

Хороскоп

Избавяне от негативна енергия на Велики Четвъртък

Избавяне от негативна енергия на Велики Четвъртък - Tribune.bg
Снимка:

Най-силният ден в годината, който не трябва да пропуска нито една домакиня.

Велики четвъртък преди Пасха е ден за освобождаване от духовни и физически негативи. В този ден е добре да се извърши почистване както на себе си, така и на пространството около нас. Ето какво можете да направите:

• Пролетно почистване. Пречистване на къщата от натрупаната негативна енергия, лоши мисли и емоции, преживявания, лоши новини, болести, кавги, които са се наслоили по стените и ъглите.

• Във Велики четвъртък е добре да се направи ревизия на делата: да се довършат недовършените, да се коригират направените, да се покрият дълговете.

• Даването на заем в този ден категорично не се препоръчва.

• По традиция на този ден домакините започват да украсяват къщата, да боядисват яйцата и да пекат козунаци.

• Велики четвъртък е най-добрият ден в годината за приготвяне на четвъртъчна сол.

Преди почистване би било добре да отворите прозорците, да поставите съд със сол във всяка стая, като кажете:

„Както солта е бяла, така и дома ми да е светъл и чист.

Премахни, Майко Сол, всичко, което е лошо, зло, тъмно".

Препоръчително е да добавите щипка четвъртъчна сол (в краен случай обикновена, морска), няколко капки лимон или оцет към водата, с която ще почиствате. Ако имате етерични масла (лимон, пелин, ела, бор) капнете към водата.

Когато почиствате, представете си как измивате цялата мръсотия, как излизат злите сили от къщата.

След това можете да обиколите изчистения дом със запалена свещ, като обръщате специално внимание на ъглите, вратите, огледалата.

Поставената сол може да престои от 1 до 3 дни и трябва да се изхвърли преди Великден. Без да се докосва с голи ръце, да се изхвърли в канализацията на тоалетната.

Ако изпитвате трудни емоции, труден период, можете да направите психическо разтоварване. При запалена свещ трябва да напишете на лист всичко, което ви тревожи. Може да са отделни неща или може да преразкажете случилото се. След като изгорите листа после, пуснете пепелта под течаща вода или заровете в градината.

След почистване трябва да вземете душ с четвъртъчна сол (или каквато имате). Разтрийте цялото тяло, косата до самите краища със сол, като си представяте как тя абсорбира цялата негативност, болести, проблеми.

Когато я отмивате, трябва да си представяте, че всичко лошо отива в канализацията заедно с водата. Кажете: „Нека всички несгоди, всяко зло, човешка завист ме напуснат. Нека бъде така!“

Ако не изчистите в този ден, до Великден не се пере, не се чисти, не се мие.  

Четвъртъчна сол

Това е името на солта, калцинирана до черно, която има лечебни, защитни свойства. Трябва да вземете шепа сол (ако може от три щастливи двойки). В нощта на сряда срещу четвъртък я опечете, заедно с малко количество брашно. Отидете на църква и я благословете.

Препоръчително е да използвате тази сол, като поръсите прага на жилището, както и мястото при главата на леглото. Ако съпрузите се ругаят, поставя се солница с четвъртъчна сол в средата на масата. Ако дойде лош човек, хвърлете щипка сол след него.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати