Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Изборът на кафе разкрива характера

Хороскоп

Изборът на кафе разкрива характера

Снимка:

Какво кафе си поръчвате по-често: лате, капучино или американо? Оказва се, че изборът на любимото ви кафе може да ви каже дали сте креативен човек, авантюрист или предпочитате да прекарвате време в тишина и спокойствие. Това необичайно гадаене се основава на изследване на психолога Дарън Стантън, който от дълго време прави анкети сред любителите на кафе.

Разбира се, такова гадаене на кафе не трябва да се приема сериозно, но може да се превърне в тема за интересен разговор на чаша от тази вкусна напитка.

 

Еспресо

Ако обичате еспресо, то силните алкохолни напитки са по ваш вкус – смята психологът. Това силно, ободряващо кафе е предпочитано от хора, които не се страхуват да рискуват и обичат приключенията. Те не са от онези, които говорят глупости и не нервничат от най-малката причина.

 

Американо

Тази кафена напитка е по-слаба от еспресото, но все още в нея няма мляко. В тази връзка се смята, че е по-малко калорична и не се отразява на талията. Затова я избират хора, които се грижат за фигурата, грижат се за здравето си и са малко... егоисти.

 

Флет уайт

Бялото кафе не е толкова популярно в целия свят, колкото лате или капучино, така че любителите на тази силна напитка, състояща се от мляко и двоен шот еспресо, могат да се нарекат по-изискани. Те не се страхуват да изглеждат странни и често се смятат за по-умни и целенасочени от другите хора. Те също така са много прями и честни, така че могат да демонстрират превъзходството си над другите право в лицето.

 

Капучино

Ако трябва да попитате нещо някой непознат в кафенето, попитайте някой, който пие капучино – съветва психологът. Според него общителните хора с лек характер предпочитат капучино. Те не се страхуват от приключения и обичат всичко ново.

 

Лате

Любителите на лате, Дарън нарича доста скучни хора, които се опитват да бъдат като всички останали и да избягват трудности и приключения. Предпочитат да се движат по течението и дори фактът, че предпочитат кафе с много мляко, подсказва, че избягват ярките вкусове и емоции.

 

Тиквено лате

Тази кафена напитка се пие от хора, на които им липсва внимание. Те обичат да публикуват снимките си в социалните мрежи и да чакат одобрението на всички, тъй като често се чувстват самотни в реалния живот. В същото време Дарън вярва, че тази напитка им помага да се чувстват по-комфортно и уютно, така че е най-подходяща за такива настроения.

 

Студено кафе с лед

Вариациите със студено кафе предпочитат хората, които са във вечно бързане и често пият напитки в движение. Много от тях биха предпочели да управляват собствен бизнес, отколкото да бъдат служители. Те предпочитат да посвещават свободното си време на саморазвитие и други полезни дейности.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема