Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Изцеляващата сила на Рейки

Хороскоп

Изцеляващата сила на Рейки

Изцеляващата сила на Рейки - Tribune.bg
Снимка:

Рейки е алтернативен метод за лечение и самолечение чрез полагане на ръце върху тялото. Рейки може да се практикува от всеки, независимо от възрастта и пола. Думата Рейки произлиза от японски език и означава универсална жизнена енергия. Рейки е универсалната жизнена енергия, която ни дава Бог, енергия на жизнената сила на Вселената.

Всеки човек има енергия на Рейки в себе си. Повечето дори не са наясно с това, но знаем, когато нещо ни нарани, инстинктивно поставяме ръката си на болезненото място и веднага усещаме облекчение. За да може да освободи напълно Рейки енергията, човек трябва да получи посвещение, да бъдат отворени каналите му. Това става чрез ритуал на инициация и обучение за работа с помощта на учители по Рейки, след което може съзнателно да използвате тази енергия и да помагате на себе си и на други, които поискат помощта ви.

Какво е Рейки?

В Рейки всички болести се считат за липса или излишък на жизнена енергия в организма. Ако се открие изкривяване на места в човешката енергийна обвивка (аурата), Рейки лечителят насища тази зона с енергията на Космоса, която преминава през ръцете му. Той е само проводник на тази лечебна енергия и няма нищо общо с личната енергия като при екстрасенсите.

Д-р Микао Усуи излезе с тази система през 1922г. Сега в болниците в Америка и Европа тази техника се учи от медицински сестри, за да облекчат болката при пациентите. Прилага се и в България.

Рейки е техника за лечение на всички нива. Тя може да се използва както за самолечение, така и да се предава на други хора. Рейки е също инструмент за хармонизиране на обстоятелствата.

Рейки влияе на „тънкия план”, в който започват да се формират обстоятелствата на нашия живот в т.ч. и на болестите, затова енергийният сеанс има терапевтичен ефект. Рейки може да се използва не само за лечение на другите (хора, животни, растения) и самолечение, но да се изпраща към минали, настоящи и бъдещи обстоятелства, събития и ситуации за хармонизиране и добро развитие.

Ако някой не ви харесва, ядосал ви е или ви е обидил, изпратете му Рейки. Ако ви предстои важна среща, труден разговор или се усещате неуверени в себе си - давайте Рейки. Нещата започват да се подреждат като докоснати с вълшебна пръчица. С Рейки може да зареждате желанията си, но трябва да има известна етика в това.

Рейки работи много мъдро. Тя ни дава не само това, което искаме към дадения момент, но и това, което е най-добро и полезно за нас. Ние не винаги сме на ясно какво точно искаме или какво означава исканото от нас. Рядко осъзнаваме какво е по-доброто за нас. Нашите представи често ни карат да се стремим към неща, които не са ни нужни. А Рейки хармонизира обстоятелствата в най-благоприятния им за нас вариант, така както дори не бихме се и досетили. Рейки изглажда острите ръбове в живота ни. Затова е добре при работа с енергията да искаме не нещо конкретно, а това, което е полезно и добро за нас.

Рейки е разумна енергия и не може да навреди. Тя се направлява от висшите сили в такова количество и качество, каквото изисква ситуацията.

Чрез няколко символи, които се получават при инициация Рейки позволява да се провежда лечение от разстояние, да се изпраща енергия както в настоящето, така и в миналото, лекува травми от миналото, изчиства пътя към бъдещето, подобрява ДНК, очиства кармата, дори може да я унищожи чрез редовно самопречистване. Смисълът на Рейки е да подпомогне духовното ни пробуждане и еволюцията ни. Рейки е неизмеримо повече, отколкото можете да си представите.

Историята на Рейки

Откривателят на Рейки (новият Прометей на нашето време) Сенсей Микао Усуи бил просветлен човек и е дошъл на Земята, за да предаде на хората безценния дар на Рейки. Неговото предназначение е било да принесе на човечеството такава проста и ефективна система в това време, когато то особено се нуждае от нея.

Д-р Микао УсуиД-р Микао Усуи

В средата на деветнадесети век д-р Микао Усуи преоткрива и възражда древната техника за лечение с Рейки. Д-р Усуи е роден на 15 август 1865 г. Той  преподавал в католическо училище в Киото, Япония. Един ден няколко от учениците му го попитали дали вярва в тези странни изцеления на Иисус и знае ли как стават? Тъй като не могъл да даде точни отговори, той напуска училището и тръгва сам да търси истината. Пристига в Америка, за да учи теология в колеж в Чикаго. Учи едновременно китайски. Но тук не намира отговор на въпроса и се връща отново в Япония. Започва да изучава стария будистки санскрит, посетил много будистки манастири, за да научи нещо повече. Най-накрая намира стар свитък написан на санскрит, в който се съдържат символи и методи за това как може да се активират. След серия от медитации на планината Курама той получил просветление. Усетил енергията Рейки на върха на главата си. Първо използвал енергията върху себе си, след това за семейството си. Скоро след това хората започнали да идват при него за лечение. Той отворил модерна клиника. Репутацията му растяла. Рейки започнала да се разпространява из страната. Д-р Усуи учил други хора как да лекуват, инициирал ги и им предавал прекрасният дар на Рейки.

Рейки е необикновено дълбок и обогатяващ процес. Това е практика за тези, които чувстват призванието да обичат хората.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема