Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Изцеляващата живопис, как една картина може да ни излекува

Хороскоп

Изцеляващата живопис, как една картина може да ни излекува

Снимка:

Картините на Ботичели снемат болката, на Анри Матис са полезни при болка в бъбреците, на Пикасо - при нарушение в кората на главният мозък

казва се, че нашият мозък различно реагира на различните символи и по тази реакция може да се съди за състоянието на отделните структури и свързаните с тях органи. Например рисунки със синьо-бял цвят влияят върху сърцето, в сиво - върху състоянието на стомашно-чревният тракт. Изборът на тази или онази форма на графическите символи характеризира състоянието на нервната система.

Способността на живописта и графиката да оказват влияние върху душевното и физическо състояние на човек са известни от дълбока древност. Най-първите образци на енергийна живопис се явяват скалните рисунки в пещерите. Без съмнение в тази магическа живопис е преплетена биоенергийна информация. Съвременните изследвания само потвърждават енергийното въздействие на изображенията върху човека.

В лабораторни условия са проектирани картини на екран от алуминий, а електроните от екрана били съединени чрез електроди с акупунктурните точки на болен, на когото преди 10 години е ампутирана ръката в резултат на гангрена. Появили се болки и нито от иглотерапия, нито от наркотични вещества, нито от електростимулация имало полза. Електропунктурното изследване показало, че с помощта на картината на Ботичели “Пролет”, централната нервна система започнала да се нормализира. След седем 15 минутни сеанси болките намалели, а след още седем допълнителни сеанса болките изчезнали и не се били появили следващите осем месеца до момента на съобщението. Изследователите били потресени от ефективността на лечението с помощта на произведение на изкуството, което няколко пъти превишава ефективността от лечението с други способи.

Чрез подобни опити било установено, че различните художници били ”специализирани” в лечението на определени болести. Картините на Ботичели снемат болката, картините на Анри Матис са полезни при болка в бъбреците, на Пикасо - при нарушение в кората на главният мозък и т.н. За безконтактния способ за изцеление с живопис не се изисква специална апаратура, а само добрата воля на пациента и навика да се отпусне. Лечебни свойства притежават не само платната на Рубенс и Рафаел, но може да бъде символична графика, източен орнамент, абстрактна картина. Значение има не само цвета, формата на изображението, които резонират със структурата на главния мозък, но и подготовката и настройката на пациента.

Специалистите по биоенергетика са установили, че произведенията на изкуството имат собствено астрално тяло, с помощта на което те встъпват във взаимодействие с биополето на човека. Всеки, който е посещавал картинна изложба, вероятно е усетил, че около едни картини е приятно и леко да се стои, от други сякаш струи невидима ободряваща струя живителен свеж въздух, а около трети се създава някакво напрежение и общ дискомфорт върху целия организъм. Има картини, от които ви побиват тръпки и създават неприятно усещане. Картините носят енерго-информационната характеристика на личността на художника. Сюжетът оказва енерго-информационно въздействие, качеството, на което се определя от емоционалната окраска на чувственото преживяване на художника. По този начин неговото творчество влияе не само върху душевното, но и върху физическото състояние на хората.

Картините на Рьорих, както са установили специалистите са силно енергийни и притежават психотерапевтични свойства като оказват положително влияние върху здравето на човека. Причината за въздействието е в това, че картините на знаменитият художник са били рисувани с бои, приготвени от треви, събирани в максимално резониране с космическите сили. Чрез биолокационно замерване картините на Николай Рьорих, такива като Буда, Майката на света, Осветените от слънцето планински склонове, излъчват в пространството положителна енергия. Други негови картини като тъмните планински склонове, скелет в краката на Христос, формират отрицателно поле около себе си. Такъв ефект с лечебни свойства имат и много икони. Много изследователи на музиката и живописта посочват, че духа прониква в материята.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив