Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да гадаете на боб ?

Хороскоп

Как да гадаете на боб ?

Как да гадаете на боб ? - Tribune.bg
Снимка:

Хората винаги са искали да знаят отговорите на въпроси, които ги вълнуват, както и бъдещето. Един от най-древните начини е гадаенето на боб. Римляните се отнасяли с особена почит към боба, тъй като зърната му приличат по своята форма на ембрион. Индийците и японците вярвали, че като гадаят на боб, те задават въпроси на духовете на починали роднини. И също така виждали в бобовите продукти връзка с кармичната съдба.

Бобените зърна за гадаене трябва да са бели, еднакво големи, без петна. Смята се, че шарения боб няма нужната магическа сила. Гаданието на боба достига до нас в различни варианти.

Вземете 31 бобени зърна, ако сте жена и 37, ако сте мъж. Формулирайте въпроса и се концентрирайте върху него. Дръжте въпроса в ума си през цялото време на гадаенето, от това ще зависи надеждността на резултата от гадаенето върху боб.

Разделете зърната на три равни купчини. Излишното зърно поставете в центъра. Трябва да определите три числа, които ще ви помогнат да намерите отговора на въпроса. Първото число е броят на буквите в името, на когото се гадае, второто число е броят на буквите в бащиното име, а третото число е броят на буквите във фамилното име. Освен това пребройте броя на гласните, съдържащи се във въпроса - това е четвъртото магическо число.

Вземете от първата купчина толкова зърна, колкото съответстват на първото число и ги добавете към централния боб. Направете същото с втората и третата купчинка и съответстващите зърна и ги добавете също към централния боб.

След това вземете от получената купчина в центъра броя на зърната, съответстващ на четвъртата цифра.

Централната купчина е „главата“, тя означава чувствата, мислите и стремежите на човека, на който се гадае човек. Нечетен брой зърна в нея означава бързо и непременно изпълнение на желанието, четен брой означава неуспех.

За по-подробен отговор обаче анализирайте съседните купчини. Първата купчина е „ръката“, която определя собствеността, бедността или богатството. Четен брой в нея може да означава например пречка под формата на липса на пари или друго нещо. Нечетен брой - късмет в пари и придобивки.

Втората купчина е „сърце“, радост или скръб за него. Тук също се гледа броя на зърната, нечетен брой винаги е благоприятно.

Пребройте броя на зърната на третата купчина. Той символизира „краката“, тоест движение, заминаване, пристигане, пътуване и т.н. Нечетно число означава успешен изход: например, човек безопасно ще се върне от пътуването или ще изпрати нещо, или може би, напротив, ще си отиде. Четен брой зърна - ще ви разстрои: въпреки усилията, ще има пречки за изпълнението на желанието.

Друг вариант

Разбърквате добре боба в торбичката, където го съхранявате. Вземате шепа боб и го хвърляте на масата. Разделяте произволно на три различни купчини. Първата купчинка от боба е отговорна за благосъстоянието и здравословното състояние на човека, по втората може да се гадае за любовта и отношенията в семейството, третата за работа, бизнес сферата на живота. Прогнозите се правят в зависимост от това колко зърна боб се е паднал - четен или нечетен. Тук се счита четния брой за благоприятен и обещаващ късмет, и нечетния брой - означава негативни събития.                                                                             


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати