Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да подобрите настроението си

Хороскоп

Как да подобрите настроението си

Как да подобрите настроението си - Tribune.bg
Снимка:

Често се случва човек просто да не може да разбере причината за лошото състояние: изглежда, че всичко е същото като преди, нищо не се е случило, но все още няма настроение - тъжно, лошо, гадно. Много хора съветват да се отървете от това състояние с помощта на музика, разходки, ароматни вани и масажи.

Има обаче версия, че лошото настроение е знак за поредната мини-криза, когато човек просто трябва да осъзнае нещо, да преосмисли и да се издигне на ново ниво на развитие. Следователно животът сякаш го забавя, изважда го от динамичния поток и го кара да помисли за себе си, за отношенията с другите.

Всеки понякога чувствате тъга или раздразнителност - това е напълно естествено. Ако обаче от доста време сте затънали в лошото настроение и то не иска да ви напусне или просто искате спешно да си повдигнете настроението, има много приятни и ефективни начини да го направите. Разбира се, освен това може да си изберете също козметика или парфюм в онлайн магазина за козметика.

Тези прости техники ще ви помогнат да върнете доброто настроение. Прилагайте ги независимо от времето на деня и обкръжението!


1. Нарисувайте своя гняв или друго негативно чувство, което ви потиска.

Изобразете го под формата на човек, чудовище или абстрактна картина. И след това изгорете листа. Пепелта изхвърлете под течаща вода или разпръснете от високо.

Можете да го сгънете като самолет, пуснете го през прозореца или го изпратете в кошчето.

2. Протегнете ръце нагоре.

 Изпънете ръцете нагоре, изправете гръбначния стълб и посегнете към слънцето. Представете си, че имате корона на главата си.  Кралят/кралицата трябва ли да обръща внимание на малките ежедневни неприятности?

3. Почерпете с нещо вкусно някой колега или приятел/ка.

В замяна със сигурност ще получите благодарност или топла усмивка. Ако наблизо няма никой, почерпете се сами. И не забравяйте да си кажете: "Благодаря, скъпи/скъпа!"

4. Усмихнете се в огледалото.

Може би в началото усмивката ще е малко стегната, но вие не се отказвайте! Когато се усмихваме, тялото произвежда хормон на щастието и настроението автоматично се повишава. 

Опитайте да се усмихнете приятно на минувачите на улицата, вероятно поне един от тях ще ви отвърне със същото.

5. Съставете безсмислен стих.

 Римувайте както ви падне. Колкото по-абсурдно бъде четиристишието, толкова по-добре: имате повече причини да се смеете.

6. Слушайте музика.

Отличен и най-важното прост начин да се развеселите е слушането на музика. Много хора трудно си представят деня си без музика. Затова, ако почувствате, че сте станали с грешния крак или имате апатия, депресия или нещо подобно, пуснете музиката по-смело и винаги позитивна, за предпочитане дори да танцувате, така че да се движите.

7. Правете упражнения

Движението е живот. Правете упражнения сутрин, дори и най-простите. Клякайте, правете наклони, чупки. Дори кратко упражнение насърчава отделянето на „хормони на радостта“ в кръвта, което ще ви даде добро настроение за целия ден.

8. Яжте черен шоколад

Няколко хапки черен шоколад ще ви направят по-щастливи. Този продукт повишава нивата на серотонин, което влияе върху настроението. Също така може да понижи нивата на стресовите хормони.

9. Направете ароматерапия

Запалете арома лампа с етерични масла. Етеричното масло от лимон помага да се развеселите много добре, чийто аромат освежава стаята и осигурява прилив на положителни емоции. Има огромен избор от етерични масла, просто трябва да изберете това, което ви харесва и да се насладите на ароматите.

10. Преминете към зелен чай

Отпиването на чаша зелен чай също може да повиши настроението ви. Зеленият чай е пълен с антиоксиданти, които способстват здрави кръвоносни съдове в мозъка. Танинът помага за подобряване на фокуса.

Има хиляди начини да повишите настроението си, просто ако сте в състояние на апатия и изглежда, че нищо не радва. Но дори малките неща могат да ни доставят радост, човек трябва само да погледне назад. Спомнете си какво ви доставя удоволствие, може би това е четене на книги или къпане, в крайна сметка почистването на къщата също ще ви накара да се раздвижите. Изберете опцията, която ви подхожда и продължете.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати