Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да се отървете от негативните мисли и да настроите ума си към хармония и позитивното

Хороскоп

Как да се отървете от негативните мисли и да настроите ума си към хармония и позитивното

Как да се отървете от негативните мисли и да настроите ума си към хармония и позитивното - Tribune.bg
Снимка:

Отрязване

Един от най-логичните и прости начини да се отървем от негативните мисли е да „отрежем“ тази мисъл! В момента, в който усетите, че облаците започват да се сгъстяват над вас, определете коя мисъл ви притеснява. Представете си, че я дърпате от себе си като парче тиксо от ролката и „отрязвате“ негативната мисъл.

Това е, вие я отрязахте, изхвърлихте, вече я няма, което означава, че няма за какво да мислите и да се притеснявате! 

Противодействие

Тази практика работи по следния начин. Всяка своя негативна мисъл вие заменяте с абсолютно противоположната. Например, ако мислите: „Никога няма да забогатея“, веднага я заменете с „О, колко съм богат/а, ставам все по-богат/а всеки ден!“, ако мислите: „Никой не се нуждае от мен“, заменете с обратната: „Толкова съм търсен/а в обществото и сред близките, че просто няма време да остана сам/а със себе си!" и т.н. Механизмът е прост: не можете едновременно да имате две противоположни нагласи и за да лишите негативната мисъл от власт, поставете на нейно място противоположната. 

Практикувайте пранаяма

Дихателните упражнения са чудесни за справяне с натрапчиви негативни мисли. Седнете в удобна позиция, изправете гърба си, сгънете ръцете една до друга, дланите нагоре пред вас на нивото на гърдите. Вдишвайте дълбоко през носа и издишвайте през устата със затворени устни. Докато издишвате, се концентрирайте върху негативната мисъл. Издишването трябва да е дълго и подобно на плюене: „изплюйте“ тази лоша мисъл в дланта на ръката си. Вдишайте и издишайте за 11 минути. 

Практикувайте мантри

Мантрите са ефективно лекарство за негативни мисли. Слушането и рецитирането на мантри може да доведе ума ви до хармония и да облекчи безпокойството. Например мощна мантра за пречистване е мантрата на Буда на състраданието:

OM MANI PADME HUM (ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ)

Мантрите се казват по 3, 9, 27 или 108 пъти. 

Изгаряне

Представете си, че пред вас има запален буен огън. И когато ви връхлети негативната мисъл, вземате я и я хвърляте с все сила в бумтящия огън. Вижте я как изгаря и наоколо се разхвърчат хиляди искри.

Може да го направите и реално, като преди това запишете мислите си на лист хартия и после го изгаряте.


Етикети щастие

Коментари (1)

СУНЦЕ ИВЕ ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ФЕНОМЕНАЛНА СИ ДАЈЕШ МИ ОДЛИЧНЕ САВЕТЕ.
ХОЋЕ ЛИ УСКОРО СУНЦЕ ДА ЗАСИЈА ПУНИ СЈАЈЕМ И ОСВЕТЛИ ЦЕЛУ ПЛАНЕТУ. УСКОРО МНОГО ЈАК САМ БИЋУ ПРВО МЕСТО ТО ЈЕДНОСТАВНО ВИДИМ И НА ТОМ ПУТУ ТРЕНУТНО НЕ ВИДИМ НИКАКВУ ПРЕПРЕКУ. СВЕ ПРЕПРЕКЕ ДО САДА СУ МИ ДОЛАЗИЛЕ САМО ИЗ СРБИЈЕ АЛИ КОНАЧНО СРБИЈА СЕ ЈЕ СУОЧИЛА СА РЕАЛНОШЋУ.
10.02.2021 08:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати