Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да се отървете от унинието, хипохондрията, депресията

Хороскоп

Как да се отървете от унинието, хипохондрията, депресията

Снимка:

Как да обикнете този живот.

Веселите хора се шегуват, че животът е прекрасно нещо, ако се използват правилните антидепресанти. Абсолютно вярно, само че не говорим за хапчета. Има други средства за справяне с унинието, депресията. Повечето от нас се вкисват от няколко дреболии. Не е нужно да ходите далеч, за да намерите причина. Както знаете, винаги имаме нещо малко и нещо твърде много. Веднага щом причината ни намери (или ние нея), и най- слънчевият ден веднага се превръща в мрачен. Иска ни се да си поплачем.

Може би обичате да страдате, да се самосъжалявате, да се наслаждавате на скръбни мисли за несправедливостта в света, неблагодарността на близките, собственото си несъвършенство, че всичко може да бъде различно, а след това да продължите да се вкисвате. Вашето право да се наслаждавате на страданието или не.

По-добре е да се въоръжите с лозунга „това не е проблем“ и да служи като пример за оптимистично отношение към живота. Ако все пак ви е омръзнало да се вкисвате, потърсете свой собствен метод за изключване от тъгата и унинието.

Тук можем да ви предложим:

1. Най-лесният метод е да хапнете нещо вкусно. Парче торта, бонбони, шоколад - и животът е по-забавен. Някои хора предпочитат да пият алкохол и да избягат от реалността. Не си струва, защото това е просто дезертьорство. Животът дава урок и вие се отклонявате от него.

2. Забавна музика или любими весели филми. Би било хубаво предварително да съберете колекция или просто списък и да не сядате с непознат филм, което може да увеличи унинието. Можете да засилите положителните ефекти от филмите или музиката, като хапнете едновременно нещо вкусно.

3. Ако сте свикнали да икономисвате от себе си, можете да си купите нещо, което искате, за което все не идва вашият ред.

4. Важно: изправете гърба си, не се прегърбвайте. Чарлз Дарвин също забелязал, че стойката и емоциите са тясно свързани. Човек в тъга неволно се прегърбва. Оказва се, че има и обратен ефект - стойката може да повлияе на настроението. Изправете се като кралица в радостен ден, това ще ви помогне да подобрите настроението си. Когато сте в беда, ходете с гордо изправен гръб, като винаги помните необходимостта от правилна стойка.

5. Ако често сте в състояние на хипохондрия, намерете си хоби, увлечение, което ще ви донесе радост, заемете се с танци, плуване, конна езда, запишете се на курс и т. н. Това трябва да е дейност, която може напълно да изключи ежедневните грижи. По-добре, ако е извън дома.

6. Не оставайте сами вкъщи. Понякога е достатъчно да отидете на покупки, за да се разсеете от тъжните мисли. Има време, разходете се в парка, вижте колко красива е майката природа. Отдавна е известно, че парковете, горите са места на силата, където можете да се освежите с енергия. Занимавайте се с фотография, снимайте красиви гледки, научете се да усещате колко красив е този свят.

7. На тези, на които им е трудно избягат от дома, ще трябва да се разсейват от тъгата с домашни средства. Предприемете общо почистване, до което не стигат всички ръце. Дори и да не успеете с всичко, което бихте искали да направите, количеството свършена работа определено ще ви развесели.

Намерете приятели в Интернет за приятно общуване.

Създайте си личен блог или собствен уебсайт, пишете за теми, които ви интересуват. Това всепоглъщащо занимание просто няма да ви остави време за униние. Поработете с литературата по психология, за да промените скучното възприятие за света, да увеличите оптимизма, например как да станете успешни, щастливи. Във всяка от тях се съдържат интересни положителни мисли. Не забравяйте, че обезкуражаването за дълго време е вредно за вашето здраве. Борете се с депресивното настроение с всички налични средства, изгонете го от душата си.

Животът е прекрасно нещо, просто трябва да се научите да го чувствате.  


Топ новини

виж още

Актуална тема