Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да си приготвите бадемово мляко

Хороскоп

Как да си приготвите бадемово мляко

Как да си приготвите бадемово мляко - Tribune.bg
Снимка:

Бадемовото мляко е много вкусно и питателно, може да послужи като отлична алтернатива на кравето мляко

Света Хилдегард пише, че бадемите съдържат много влага. „Цялата лечебна сила се намира в плодовете или по-скоро в ядките. Всеки, който има „празна глава”, нека яде бадемови ядки, освен това, тенът на лицето ще бъде много красив. "

Бадемите принадлежат към категорията продукти, съставляващи здравословна диета и се препоръчва всички да ги използват. Те лекуват венците и укрепват зъбния емайл. Притежават онкопротекторни свойства и предотвратяват развитието на раковите клетки. По време на пост или гладуване се препоръчва да се консумира бадемово мляко, за да се попълни доставката на хранителни вещества.

Понятието „ядково мляко“ („бадемово мляко“, „маково мляко“ и др.) се свързва с манастирското хранене. Това е постна версия на млякото

За тези, които гладуват или са принудени да изоставят млякото по други причини, това е истинска находка! И въпреки че се препоръчва да се пие прясно мляко във ведически текстове и йога всеки ден, тъй като този продукт се счита за благостен, в наше време е невъзможно да се пие мляко от магазина всеки ден, според енергийните показатели то не съдържа никаква енергия.

Бадемовото мляко е много вкусно и питателно, може да послужи като отлична алтернатива на кравето мляко (бадемите са 20% белтъчини, не съдържат холестерол и лактоза). Бадемовото мляко притежава редица свойства, които го правят изключително полезно за човека. Ако искате да отслабвате, да регулирате холестерола, можете да пиете по малко бадемово мляко всеки ден. Консумацията обаче на бадемово мляко може да има негативен ефект върху щитовидната жлеза, тъй като възпрепятства абсорбирането и използването на йода в тялото, така че ако имате проблеми, не прекалявайте с употребата му.

Как да си направите бадемово мляко?

1. Вечерта залейте бадемите с топла вода (може и студена) и ги оставете накиснати цяла нощ.

2. Сутринта бадемите с водата трябва да се прехвърлят в блендер, да се добави чаша вода и да се смелят. Водата ще стане млечнобяла.

3. Получената смес трябва да се прецеди през тензух. Млякото е готово!

По отношение на пропорциите е въпрос на вкус. Можете сами да контролирате „съдържанието на мазнини“ в млякото: колкото по-малко е водата, толкова по-богато е бадемовото мляко.

За да подсладите млякото, добавете малко захар или мед. Също и щипка сол. Можете да го консумирате с овесени ядки, да овкусите сутрешното си кафе или пък да го пиете чисто.

Останалата част може да се използва за приготвяне на пасти, салати или сладкиши.

Друга рецепта за бадемово мляко

Ако забравите да накиснете ядките през нощта, тогава бадемите могат да бъдат нарязани на кафемелачка. По-нататъшният алгоритъм е същият.

Млякото може да се направи от различни ядки (лешници, кашу), сусамово семе, тиквени семки. Ако искате да получите  какаова напитка, добавете 2 чаени лъжички какао в млякото, вкусът ще бъде почти идентичен с традиционния.

Можете също така да добавите ванилия, канела, индийско орехче, кокос, ленени семена към фъстъчено мляко.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ядки

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети