Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да станете по-добри

Хороскоп

Как да станете по-добри

Как да станете по-добри - Tribune.bg
Снимка:

Бъдете винаги благодарни за това, което вече имате в даден момент

Да станете добри – лесно е, трябва само да поискате. Човек се ражда добър, обстоятелствата и средата го променят.

Бъдете винаги благодарни за това, което вече имате в даден момент! Повечето от нас отдавна възприемат всичко, което имат, целия си живот и всички блага, които той ни предоставя, като някаква даденост ... Тогава помислете как живеят тези хора, които са лишени от зрение, ръце или крака? Винаги изразявайте своята искрена благодарност! Никога не забравяйте да кажете вълшебната думичка. Не е необходимо да задържате това чувство в себе си. Не  е срамно да благодарите за нещо, което сте получили. Понякога най-простите и най-искрени думи на благодарност, изречени с усмивка, лесно могат да станат причина за прекрасно и вдъхновено настроение както у вас, така и в човека, по чийто адрес са изпратени благодарствените думи. Обикновено по-лесно благодарят хората, на които им е отворена сърдечната чакра, на тези, при които е блокирана тази чакра, им е по-трудно да го направят.

Избягвайте лошия навик да обсъждате и критикувате другите! Вероятно сте чували израза, който пише в Библията: „Не съдете, за да не бъдете съдени!“. На вас ще ви достави ли удоволствие да разберете, че сте обсъждани за някоя от вашите думи или действия? Вероятно не. Трябва да сте много внимателни с думите на критиката, насочени към някого! Разбира се, справедливите коментари понякога са абсолютно необходими, но не се увличайте твърде много. И добре е да го направите насаме, тактично, не пред други хора да засрамвате и унижавате даден човек. В противен случай това не е критика, а злословие!

Всеки човек си има собствено мнение, собствено виждане за всичко, което се случва в този свят. Внимателно изслушайте всяка гледна точка, която е различна от вашата и дори се опитайте да я разберете и може би дори да я приемете. Само твърде ограничените и дори твърдоглави хора се страхуват и мразят да чуят мнение, коренно различно от тяхното собствено! И не се опитвайте да налагате своето мнение. Оставете свободния избор на всеки.

Правете комплименти на хората около вас възможно най-често. Но те трябва да са искрени все пак, да отразяват това, което харесвате в тях, а не да ги ласкаете фалшиво. Нежният комплимент гали ухото, ласкателството дразни и предизвиква неприятно чувство. Много често нечии добри и приятни комплименти, могат да вдъхновят човек и дори да предизвикат малки житейски чудеса. Изпитала съм го в двете посоки. Една хубава дума може да те възнесе в небесата, може и да те забие в земята.

Старайте се да вършите колкото се може повече добри дела! Ако карате кола, не забравяйте да пропуснете пешеходците, дайте път на възрастен човек, отстъпете място в градския транспорт. В крайна сметка, като сте направили нещо много приятно за някого и чуете думи на благодарност или получите усмивка в замяна, вие сами ще се почувствате много по-добре. Ще ви споделя един пресен случай с мен. Преди дни пътувах с градския транспорт, дадох си парите на шофьора, но не си вземах билетчето, защото имах само една спирка разстояние. Той ми се усмихна и ми благодари, а на следващата спирка ми предложи да не слизам, а да изчакам като стигнем светофара на червено да ми отвори да сляза. Някои ще кажат веднага, така не е редно, но на мене ми спести едно разстояние. Каза: „Хора сме, трябва да си правим добрини един на друг.“ Аурата ми се усмихна, стана ми едно драго и дълго време ми се запази едно хубаво чувство.

Винаги и навсякъде се опитвайте тактически да избягвате всякакви конфликтни ситуации. Дайте да се разбере, че можете да отстоявате себе си и собственото си мнение, но избягвайте да хабите енергията си за празни неща и излишни спорове. За съжаление трябва да се примирите и да приемете, че на света има хора, които никога няма да ви разберат, няма да ви харесат каквото и да правите и няма да ви приемат, така както вие тях. Ако приемете този факт веднага ще забележите колко по-приятно и лесно се живее. Ако не го приемете, винаги ще се разочаровате. Дори Исус Христос не е бил приеман от всички, какво остава за нас.

Бъдете добри и към себе си! Не се пренебрегвайте заради другите. Помнете, че както се отнасяте към себе си, така съответно ще се отнасят и хората към вас. Това, което излъчвате на подсъзнателно ниво се приема подсъзнателно от другите. Обичайте себе си и тогава те също ще ви обичат!

Може би има истина в думите на песента, в която се пееше:

„Ако до всяко добро същество застане поне още едно, тогава предвиждам такъв живот, че само си викам дано!.....”


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати