Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да тълкувате сънищата си

Хороскоп

Как да тълкувате сънищата си

Как да тълкувате сънищата си - Tribune.bg
Снимка:

Повечето експерти са съгласни, че сюжетите на сънищата ни имат определено значение - в края на краищата те са производни на нашия мозък. Те могат да ни посочат нашите чувства, желания, истинското значение на конкретна ситуация, в която се намираме. Добре е, ако не можете да запомняте сънищата си, да си водите „дневник на сънищата“. Веднага след ставане да запишете сюжета и подробностите.

Образите, които сте сънували, не са толкова важни, а именно емоциите, които сте изпитали по време на сън. Да приемем, че се озовавате на непознато място и изпитвате чувство на объркване. Или сте сънували, че сте закъснели за изпит, за интервю. Следователно, вие сте изпитвали страх. А сега помислете: с какви ситуации в реалния живот могат да бъдат свързани сънуваните емоции? Понякога изникват неща, които се страхувате да признаете дори пред себе си. Например, че се чувствате неудобно в работата си, която на пръв поглед изглежда добра или във връзка с друг човек, която изглежда перфектна на повърхността.

Анализирайки съня, как да тълкувате всичко видяно в съня в съвкупност? Е, например, виждате себе си да седите в червена рокля на богато подредена маса сред непознати. Въпреки че се чувствате добре като цяло, вие сте малко уплашени, защото не познавате никой друг. Тук червеното показва добри новини, пиршеството - богатство. Емоциите, които изпитвате, могат да бъдат описани като смесени. Най-вероятно в реалния живот очаквате някакви новини, които ви обещават подобрение на финансовото ви състояние. Например очаквате да бъдете поканени на някаква свободна позиция. Вие сте доволни от това предварително, но също така се страхувате дали ще се справите с новата си позиция и отговорност.

Не всички сънища заслужават внимание. Но ако един сън или някои от неговите моменти са се врязали в паметта, оставят след себе си силни и живи усещания, тогава си струва да ги анализирате.


Гонитба

Специалистът по сънища Лори Левенберг твърди, че сънуват, че са преследвани онези, които в реалния живот бягат от проблеми, избягват конфликтите, които трябва да бъдат решени. Такъв сън може да бъде причинен от неприятна ситуация, която се опитвате да забравите. Има някакъв проблем, който е много важен за вас.

 

Нямате дрехи

Срамежливият човек може да сънува, че се намира на многолюдно място без дрехи. Ако насън сте изпитвали чувство на смущение и срам, защото сте се появили с неподходящи дрехи или без тях, то в момента се чувствате много уязвими, страхувайки се, че другите ще разберат за вашите недостатъци и слабости.

 

Падане

Ако летите насън, това говори за прилив на творчески сили, за освобождаване на вътрешна енергия. Най-често децата летят насън. Също така, човек може да лети насън, когато е обхванат от чувство за свобода, ако се е отървал от някакъв товар. Измъчен и стресиран човек никога няма да лети насън.

Ако сте започнали да падате, тогава най-вероятно се страхувате да не загубите контрол над това, което се случва в живота ви, нещо е избило почвата под краката ви. Може би в живота ви е имало някои промени, за които не сте били готови или се чувствате уязвими. Така тълкува подобен сън психологът Иън Уолъс.

Етнопсихоаналитикът Тоби Нейтън също вярва, че подобен сън говори за страх от загуба на контрол. Но освен това издава и страх от изоставяне. Може би някой ви е предал или ще ви предаде в близко бъдеще и вие го чувствате по някакъв начин.

 

Смърт или болест

Ако сънувате, че някой ваш близък е болен или умира, това говори за страх от някакви промени, вие се страхувате от бъдещето. Може би се притеснявате за близките си или осъзнавате, че е дошъл моментът да „нулирате“ връзката.

Ако сънувате, че вие самите сте умрели, то е време да рестартирате някакво дело, да започнете отначало. Или поредният етап от живота ви е приключил.

Сън, в който някой се ражда или оздравява, означава, че в живота ви ще се появи нещо ново, например друга работа, ще получите нов опит.

 

Кошмари

Не може да има еднозначно тълкуване на сънищата, те са по-скоро като пъзели, които трябва да бъдат решени. Например шефовете са решили да уволнят служител, но до момента не са го информирали за това. Подсъзнанието на човек обаче усеща тази тежка атмосфера и се опитва да го предупреди. След като разбере за уволнението, кошмарите ще изчезнат.

Разбира се, това са приблизителни тълкувания на сънищата, които в повечето случаи излизат верни. Но хората са толкова различни, че би било необмислено да се говори за точно тълкуване на съня, това може да се направи само с помощта на специалист. Както виждате, без значение какъв кошмар сънувате, той не предвещава нищо особено ужасно, а само напомня за нерешени проблеми. Що се отнася до болестите, и тук не всичко е толкова просто. Може да сте се отгънали с одеялото или да ви е одраскала котката насън и следователно затова да сте имали такъв сън. Във всеки случай кошмарите са полезни за нашата психика, стига да не се сънуват твърде често.                                                                                                                                                       


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати