Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как да удължим младостта на духа и тялото?

Хороскоп

Как да удължим младостта на духа и тялото?

Как да удължим младостта на духа и тялото? - Tribune.bg
Снимка:

Всяка сутрин, когато се погледнете в огледалото, усмихвайте се на отражението си и си кажете нещо хубаво. Заредете се за добро настроение и късмет. Кажете си:

„Изглеждам страхотно, очите ми блестят, имам гъста красива коса и приятен тен. Днес ще имам късмет във всичко."

Кажете това и си представете, че вашето отражение ви подкрепя през целия ден. Отрицателните твърдения, изречени пред огледалото, могат да причинят голяма вреда на човек, тъй като гледайки своето отражение, ние неволно си спомняме програмата, която носят думите.

Запомнете: никога не казвайте нищо лошо за себе си, дори на шега (както пред огледалото, така и като цяло), това влошава качеството на живота. Отрицателната програма ще се стреми да „потвърди“ вашите думи.

- Пожелайте си късмет, гледайки се в огледалото.

- Не забравяйте да си кажете през деня, че сърцето ви бие равномерно и спокойно, очите ви са бистри и виждат добре, слухът ви е чувствителен и умът ви е остър.

- Можете да създадете свои собствени настройки за здраве и подмладяване.

- Помнете по-често щастливите си дни и се опитвайте да се радвате всеки ден.

- Опитайте се да намирате положителни черти във всичко. Научете се да се отпускате и да се забавлявате. Тъй както денят следва нощта, така и нашата почивка трябва да следва след упоритата работа.

Само в този случай човек ще бъде здрав и щастлив. Без подходяща почивка няма да има сила за правилно извършване на работата, а без работа няма удоволствие от почивката. Човек, който не вземе предвид това правило, отваря вратите на тялото си за болести и увреждания на ума. И работата, и почивката трябва да са удоволствие, в противен случай хармонията на душата и тялото се нарушава и животът се скъсява. Използвайте за почивка противоположна дейност, за да поддържате хармонията.

За ползите от физическия труд

След физическа работа - четете книга, бродирайте или се възхищавайте на рибките в аквариума, пейте, слушайте музика.

След напрегната умствена работа, направете разходка или енергични физически упражнения или измийте чиниите, пометете пода и т.н. Трябва да почивате на всеки час, поне за няколко минути.

Когато си правите почивка, разтрийте се, ако е възможно (ако работата го позволява - понякога тя е непрекъснат цикъл и е невъзможно да се разсеете поради предпазни мерки) - разтрийте дланите си една в друга, разтрийте и разтърсете китките си, мислете за нещо приятно.

Почивка за възрастни хора

Особено важно е възрастните хора да си почиват редовно - много от тях по материални причини продължават да работят дори след достигане на пенсионна възраст, някои от тях се радват на работата толкова много, че не могат да си представят живота без нея. Въпреки това в напреднала възраст трябва да се обърне повече внимание на почивката. Някои изследвания предполагат, че гледането на комедии може да излекува хронични заболявания и да подмлади тялото. Дори сериозните заболявания се лекуват по-лесно и по-бързо под въздействието на положителни емоции. За много хора редовното гледане на комедийни филми няколко месеца подред им позволява да нормализират кръвното си налягане.

Слушането на хубава музика има същия ефект - повишава настроението и жизнеността.

- Музиката, изпълнявана на дървени духови инструменти, гобой, кларинет подобрява функцията на черния дроб.

- Музиката, изпълнявана на цигулка и виолончело, възстановява здравето на сърдечно-съдовата система.

- Музиката за пиано, успокоява нервната система.

- Музиката, свирена на саксофон, подобрява функционирането на пикочно-половата система.

- Музиката на забележителния композитор Моцарт има универсално въздействие.

Променете живота си, направете го по-добър и щастлив - всичко зависи от вашето желание. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати