Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как се отразява пълнолунието върху здравето на човек?

Хороскоп

Как се отразява пълнолунието върху здравето на човек?

Как се отразява пълнолунието върху здравето на човек? - Tribune.bg
Снимка:

На 24 юни в 21:41ч има Пълнолуние в 3-я градус на знак Козирог

Пълнолунието е травматичен период, настъпват чести отравяния, ефектът от лекарствата се изразява максимално - има 100% усвояване на лекарства, наркотици, алкохол, страничните им ефекти са по-силно изразени. Вземайте лекарства много внимателно!

ТРЕТАТА фаза на Луната (от пълнолуние до четвърта четвърт - свиване: нарастваща Ян енергия) бъдете особено внимателни към здравето си, старайте се да не се разболявате по това време. Инфекциозните болести от бактериален характер започват сутрин, при пълнолуние.

Ден-два преди пълнолунието, при пълнолуние и два дена след него е препоръчително да се откажете от извършването на хирургически интервенции. Хирургичните операции са придружени от значителна загуба на кръв по време на пълнолуние. При животоспасяващи операции това не се взема под внимание.

Възможни са нарушения на храносмилателната система.

За очистителни процедури (тази фаза е най-благоприятна).

Препоръчва се по-малко енергийни загуби, танците и скоковете са нежелани.

Повишена е сексуалната активност и емоционалност.

Подходящи оздравителни процедури:

- водни процедури: контрастен душ

- процедури за кръста под формата на загряване, компреси и др.

Препоръки за всеки лунен ден:

15-ти ден - неблагоприятен, бъдете внимателни, почивайте, не изяснявайте отношения, въздържайте се от сексуални контакти, които унищожават полевата форма, можете да се отпуснете, но не пийте вино, месото е забранено. Болният човек не трябва да се тревожи за изхода от заболяването.

16-ти ден - благоприятен; правете упражнения; контактът с природата е полезен; избягвайте стреса. Не се препоръчва употребата на животинска храна. По-добре прекарайте деня в самота, бъдете тихи и смирени, вършете домакински задължения. Много е полезно да правите всичко, свързано с почистването: измиване на подове, прах, вземане на душ. Спокойната разходка е полезна. Шестнадесетият лунен ден е свързан с чакрата Манипура и далака, който трябва да се очисти. Това е денят на обновяването на кръвта. Използвайте правилно енергията на този ден, не викайте и не се гневете - води до заболявания на кръвта.

17-ият ден е успешен, но здравните резерви са намалени, въздържайте се от прием на лекарства, алкохол. Ендокринната система, хипофизната жлеза, бъбреците и надбъбречните жлези са свързани с този ден. Полезно е да приемате диуретик. Започнало заболяване ще премине трудно.

18-ият ден е добър, ден за спокойствие и почивка, можете да се забавлявате, да се отпуснете, но пиене и пушене са противопоказани; нужно е предпазливост и сдържаност; идеален ден за пости. Благоприятно е за изчистване на кожата, парна баня, подмладяващи процедури, препоръчва се масаж. Бъбреците и чакрата Свадхистана са свързани с този ден. Препоръчва се гладуване, добре е за прочистване червата, бъбреците. Този ден бъбреците са отслабени; могат да се появят кожни заболявания. Ако заболее човек може да лежи дълго време и да не се възстанови. Не трябва да се седи на камък или на земята.

19-ти ден - ден на спокойствието, здравните резерви са достатъчни; човек трябва да бъде събран и разумен; не приемайте лекарства неконтролируемо. Болестта започнала в този ден ще премине, не е опасна. По-добре е да изключите физическата активност, не е подходящият момент да посетите фитнес залата. Вземете вана, добавяйки сол или зелени соли и розово масло, или дафинови листа, копър, левзея. Това допринася за пречистването на енергията, за нейното укрепване. По-добре е да не правите операцията на този ден без спешна нужда, особено в областта на тази, както и на тумори, защото метастазите могат да се разнесат.

20-ти ден – свързан с чакра Анахата. Отидете в парната баня или сауната, започнете цикъл на продължително лечение, пиенето на силни алкохолни напитки е забранено; пазете се да не давате отдушник на емоциите си в този ден. Полезни козметични процедури, масаж, с добавяне на настойки от женшен, невен. Извършвайте почистващи процедури, тонизиращ масаж, масаж на гърба. Здравните резерви са намалени, болестта може да се проточи дълго време. Денят е добър за започване на пост и духовно просветление.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати