Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Как цветовете влияят на психическото и физическото здраве

Хороскоп

Как цветовете влияят на психическото и физическото здраве

Снимка:

Някои цветове предизвикват емоционални реакции у някои хора. Привързаността към определен цвят може да бъде сигнал, който казва в кои области на живота липсва баланс. Разбирането защо определен цвят ни привлича, докато друг ни отблъсква може да помогне за изцелението. Прочетете как работят определени цветове и ги приложете на практика, като ги въведете в дома (възглавници, по-големи мебели, цветове за стени, лампи ...).

Червено – силните и топли вибрации от този цвят подобряват кръвната картина, нормализират притока на кръв, действат успешно в борбата с акнето и обривите. Но ако сте заобиколени от твърде много неща в червено, можете да почувствате дискомфорт, раздразнителност или нетърпение.

Жълто – насърчава смелостта, оптимизма и повишава концентрацията и паметта. Помага при вземането на решения, правилните оценки, както и при разглеждането на нещата от няколко аспекта. Освен това има благоприятен ефект върху работата на храносмилателната система. Полезно е за кожата, нервната система и зрението. Внимавайте обаче, твърде много жълт цвят причинява психическо напрежение.

Зелено – Най-балансираният цвят в спектъра, който отпуска и възвръща състоянието на баланс. Подобно на гледането на природата, зеленият цвят помага на очите да отпочинат и помага в случай на клаустрофобия, защото символизира пространството. Помага за установяване на правилен сърдечен ритъм, ускорява бъбречната функция, успокоява главоболието и нервността. В прекомерни количества причинява хиперактивност и нерешителност.

Синьо – Цветът на спокойствието. Помага при психическо напрежение и умора. Той е чудесен за творчество, полезен за облекчаване на мигрена, болки във врата и гърба, както и за безсъние. Твърде много синьо обаче причинява несигурност и нестабилност.                


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още