Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Каква е разликата между зодиакален знак, лунен знак и Асцендент?

Хороскоп

Каква е разликата между зодиакален знак, лунен знак и Асцендент?

Снимка:

Зодиакалният знак показва в кое съзвездие е било Слънцето по време на вашето раждане и е отговорен за характера, личността и житейския път. Това са качества, които другите виждат, когато ви гледат.

Знакът на зодиака обаче не винаги може да опише случващото се във вас, поради което хороскопите понякога изглеждат повърхностни и прекалено обобщени. Луната е отговорна за скритото в подсъзнанието. Лунният знак може да разкрие много по-дълбоки емоции, инстинкти и чувства.

Асцендентът описва енергията, която излъчвате, когато влезете в стаята. По правило той символизира първото впечатление, което оказвате върху нови познати, съчетано с външния вид и поведението.

Специална комбинация от планети съответства на момента на раждане на всеки човек. Тяхната позиция създава енергийно влияние със специфични характеристики. В зависимост от положението на планетите, покровителстващи вашия знак по време на раждането, ще зависи колко силно асцендентът може да повлияе на вашата личност.

В случая на лунния знак е най-благоприятно да се родите на пълнолуние - при това условие всички характеристики на зодиакалния знак, през който е преминавала Луната по време на вашето раждане, ще бъдат изразени по-органично. Съответно намаляващата Луна няма да окаже толкова силно въздействие върху вътрешния свят, докато нарастващата може ненужно да подчертае някои черти на личността.

Асцендентът е знак от Зодиака, който се издига на източния хоризонт по време на раждането на човек. Смята се, че ако се падне по-близо в началото на знака, тогава влиянието му върху аурата ще бъде по-ярко изразено. Същото се случва, когато Слънцето е в минорна позиция в наталната карта (това се случва, ако сте родени през нощта).

Зодиакалният знак, лунният знак и асцендентът трябва да са взаимно допълващи се - те заедно съставляват личността. Но какво се случва, когато всички тези аспекти на хороскопа съвпадат? Ако „голямата тройка“ е повлияна от един и същ знак, има голяма вероятност най-важните аспекти на вашата личност да се намират в хармония: вие не се опитвате да бъдете това, което не сте, казвате всичко, което е в душата ви и не скривате чувствата си - дори и понякога да ви се иска.

Това, че притежавате много от енергията на вашия зодиакален знак, не означава, че трябва да отговаряте на всяка характеристика на знака - в края на краищата всички сме уникални. Но ако при раждането сте попаднали под същия знак „тройно“ (т.е. намират се Слънцето, Луната и Асцендента), това неизбежно ще ви окаже огромно влияние. Имате вродено разбиране за това какво чувствате, какво искате и как да го получите - един вид притежавате суперсила.  


Топ новини

виж още

Актуална тема